den 21 maj 2018
Dagens namn: Konstantin, Conny
Orsa kommun - helt enkelt!
Anslagstavla

Här publicerar vi tillkännagivanden om justerade protokoll, kommunfullmäktiges sammanträden samt övriga kungörelser och information som ska meddelas på kommunens anslagstavla.
Nyheter från Orsa kommun
2018-05-21

Sommarens låtskrivarläger i Orsa

Dalapop och Orsa kommun och Studiefrämjandet m fl ordnar under sommaren tre låtskrivarworkshops, ledda av Michael Blair och Janne Bäckman och med fler inspiratörer på gästlistan. De tre workshoparna är öppen för alla - proffs som nybörjare!

Dalapop och Orsa kommun och Studiefrämjandet med flera ordnar under sommaren tre låtskrivarworkshops, ledda av Michael Blair och Janne Bäckman och med fler inspiratörer på gästlistan. De tre workshoparna är öppen för alla – enskilda låtskrivare eller band, proffs och amatörer, gamla och unga. Vi tror på att vi är bäst tillsammans, inte var för sig. Lite folkbildningstanke med andra ord.

Sommarens workshops är tredagarsworkshops förlagda i Orsa under följande datum:

  • Låtskrivarläger 1: 14-16 juli
  • Låtskrivarläger 2: 17-19 juli (Med en Orsayra i mitten)
  • Låtskrivarläger 3: 30 juli-1 aug (avslutas med Orsayran)

Frågor och anmälan görs till Janne Bäckman, Orsa kommun, tfn. 0250-55 21 29 eller e-post janne.backman@orsa.se. Boende bokar ni själv, men vi kan hjälpa till med tips. Det finns allt från hotellmöjligheter till sova på golvet-lösningar.

Grundpriset är 1250:- för lägret exklusive boende och mat. Prata med era studieförbund eller Dalapop om möjlighet till finansiering. De flesta kommuner har också stipendiefonder att söka för den här typen av aktiviteter. 

Upplägg
Varje tillfälle börjar med ”speed-writingövningar” där vi skriver en låt tillsammans på så kort tid som möjligt. Detta för att lösa upp skrivkramp och nojjor som vi alla bär på.

Efter detta har vi en rad övningar för att närma oss låtskrivandet från olika aspekter. Vid varje seminarium har vi också ett fullblodsproffs med som deltar på samma villkor som de övriga, men som också delar med sig av sina branscherfarenheter.

Fokus ligger på co-writing. Att jobba fram låtarna tillsammans. Vi kommer också att förse deltagarna med ”songwriters toolbox”, en mängd tips och trix för att inte köra fast i sitt låtskrivande och för att få tillbaka den inspiration som vi alla tappar med jämna mellanrum. Vi kommer också att ge deltagarna information om vilka rättigheter upphovsmännen har, vilka juridiska fallgropar som finns osv.

 2018-05-17

Vad vill vi uppnå med nya webbplatsen?

Ge god service, öka engagemanget och delaktigheten, effektivisera de kommunanställdas arbetsuppgifter och stärka kommunens varumärke. Det är de effekter som de nya webbplatserna ska ge. Nu inleds arbetet med att bygga webbarna.
Läs mer...


2018-05-17

Beslut fattat av IVO angående lex Sarah-anmälan inom äldreomsorgen

Beslut har kommit från inspektionen för vård och omsorg (IVO) angående den anmälan om missförhållanden som gjordes i början av februari. IVO avslutar ärendet och kommer inte att vidta några ytterligare åtgärder.
Läs mer...


2018-05-15

Sångläger i Orsa - för barn mellan 9-14 år

Sånglägret 2018 - för barn som vill sjunga, showa och ha kul tillsammans.
Läs mer...


2018-05-15

Bästa förbättringen av näringslivsklimatet i länet

Orsa har stått för den bästa förbättringen av näringslivsklimatet i länet. Detta enligt Svenskt Näringslivs mätning. Det totala omdömet har stigit från betyget 3,1 till 3,4.
Läs mer...


Senast ändrad den 7 februari 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer