den 24 maj 2017
Dagens namn: Ivan, Vanja
Orsa kommun - helt enkelt!
Nyheter från Orsa kommun
2017-05-19

Vi söker LÄRARE inriktning fritidshem till Bergetskolan

Orsas barn- och utbildningsverksamhet är inne i en spännande period där vi påbörjat ett utvecklingsarbete som redan givit mätbara resultat, vi har på tre år blivit en av de bästa skolkommunerna i Dalarna.

Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas.

Vi har gjort medvetna utvecklingssatsningar och vår strategi är att ha få mer uthålliga satsningar. Satsningarna ska genomsyra policydokument, lönesättning och kompetensutvecklingen som kommunen gör. Under de tre närmsta åren kommer vi att arbeta med följande:

  • Formativ bedömning i skolan och synligt lärande
  • Kollegialt lärande
  • Systematiskt kvalitetsarbete
  • Lågaffektivt bemötande och tydlig struktur

Bergetskolan är en F-6 skola med ca 165 elever där det också finns fritidshem och förskola. Skolgården är stor och indelad i olika inspirerande lekplatser. Vi har närhet till naturområde med promenadvägar och skidspår och ishallen är närmaste granne till skolan. På promenadavstånd finns Orsa centrum med kulturhus och bibliotek. Vårt motto är ”Kreativt lärande för hållbar utveckling”.

Bergetskolans fritidshem Bergatrollet söker legitimerad lärare, inriktning fritidshem, på 100 %. Möjlighet till tillsvidareanställning (provanställning tillämpas). Vi ser gärna att sökande har intresse och/eller inriktning mot skolgårdspedagogik, tjänsten kan komma att innehålla ansvarsbitar för rastaktiviteter för åk 1–6.

Fritidshemmet har fina och ändamålsenliga lokaler i skolans nyare del. Fritidshemmet arbetar i samarbete och utbyte med skolans verksamhet där t.ex. fritidspersonal är resurs mot klasser och elever. Vi kommer till läsåret 17/18 samla resurser i en verksamhet riktad mot elever i behov av särskilt stöd där fritidspersonal kommer att finnas som pedagogisk resurs. Bergetskolan har en stor och varierad skolgård alldeles inpå skog, motionsspår, ishall med lysande möjligheter till varierade aktiviteter.

Kvalifikationer: Legitimerad lärare inriktning fritidshem. Personliga egenskaper är att du skapar lugn, trygghet och struktur i gruppen och i verksamheten. Du är professionell i ditt bemötande och i din kommunikation. Din grundsyn är att alla barn kan och vill lyckas. Vi hoppas också att du är fylld av nya idéer om hur du tillsammans med dina kollegor kan utveckla fritidshemmet och det långsiktiga arbetet i ambitionen att bli bland de bästa.

I Orsas skolor har all personal ansvar för alla elever. I lärartjänsterna kan ingå pedagogiskt samarbete med fritidshemspersonal.

Är du nyfiken och vill veta mer kontakta rektor Erik Kinell, 0250-55 22 22. Facklig kontaktperson når du genom kommunens växel, 0250-55 21 00.

Skicka din ansökan till oss via e-post: larande@orsa.se senast den 2 juni 2017Ange ref.nr 25/17 i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!2017-05-19

Orsa högt rankad bland landets landsbygdskommuner

Läs mer...


2017-05-19

Vi söker HKK-LÄRARE till Orsaskolan

Orsas barn- och utbildningsverksamhet är inne i en spännande period där vi påbörjat ett utvecklingsarbete som redan givit mätbara resultat, vi har på tre år blivit en av de bästa skolkommunerna i Dalarna.
Läs mer...


2017-05-19

Mer lokalproducerad mat till Orsa kommuns skolkök och äldreboenden

Orsa kommun har tecknat ramavtal med fyra leverantörer om livsmedelsleveranser. Alla fyra leverantörerna har lokal förankring, vilket innebär att maten kommer från närområdet. Det handlar om produktområdena färskt kött, potatis, ägg och bröd.
Läs mer...


2017-05-18

Öppettider på bibliotek och kulturhus vid kommande helgdagar

Onsdagen den 24 maj stänger vi 13.30, torsdagen den 25 maj (Kristi himmelsfärds dag) har vi stängt, fredagen den 26 maj har vi öppet som vanligt. Måndagen den 5 juni och tisdagen den 6 juni (Nationaldagen) har vi stängt.


Senast ändrad den 17 maj 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer