den 21 oktober 2017
Dagens namn: Ursula, Yrsa
Orsa kommun - helt enkelt!
Orsa kulturhus & bibliotek

Tfn: 0250-55 22 61
E-post: samhalle@orsa.se

 

 
Kulturförvaltningen
Kulturförvaltningen / 2017-07-03
Leif Borgert mottagare av Orsa Kommuns kulturstipendium 2017
Kommunstyrelsens Samhällsutskott har beslutat att utse Leif Borgert till mottagare av årets kulturstipendium. Han har ett mångårigt engagemang inom kulturområdet, i första hand med musiken som utgångspunkt.
Kulturförvaltningen / 2015-09-23
Pågående/kommande utställningar

Kulturverksamhet

Bibliotek, utställningsverksamhet och offentlig utsmyckning, bildarkiv, evenemang för barn, unga och vuxna, stöd och bidrag till föreningar och studieförbund är några av kultur- och fritids uppgifter.
 

AKTUELLT

Feelgood-författaren Eli Åhman Owetz kommer till Orsa bibliotek måndag 23 oktober klockan 18.00 och berättar om sitt författarskap och om att förverkliga sina drömmar. Hon har skrivit fyra böcker om Anna-Lisa och en om Bettan.
Mer info om författaren finns här:
https://eliahmanowetz.com/

 

I konsthallen:
Romska röster 16/9-25/10

Romska Röster är romers egna berättelser.
De vill berätta om sin historia, sin kultur och sitt språk - hur de lever och hur de behandlas. Deras röster ljuder även i fotograf Anders Rymans inkännande porträtt av svenska kalderashromer, svenska resande, finska kaaleromer, serbiska arliromer, rumänska ursariromer...alla olika men ändå lika. Känslan av att inte höra till, att stå utanför, delas av alla, men den romska identiteten och släktsammanhållningen är stark.
Med fotoutställningen, och också boken Romska Röster som säljs på kulturhuset, vill Upplandsmuseet bidra till samtal och reflektioner kring rasism, utanförskap och marginalisering. 

romska roster
Senast ändrad den 16 oktober 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer