den 16 januari 2019
Dagens namn: Hjalmar, Helmer
Orsa kommun - helt enkelt!

Så får du inflytande i Orsa kommun!


1. Engagera dig politiskt. Ta kontakt med den politiska organisation du tycker står för hur du vill ha samhället. Du hittar partierna i fullmäktige via länkarna till höger Tänk på att det kan finnas partier som inte är representerade i fullmäktige.

2. Engagera din politiker. Ta kontakt med de politiker du varit med och röstat in i fullmäktige. Det är svårt för dem att representera dig om de inte vet vad du tycker! En kontaktlista till de politiker som sitter i fullmäktige hittar du här.

3. Skriv medborgarförslag. Du behöver inte vara med i ett parti för att lägga förslag till fullmäktige. Du hittar regler och mall för förslagen här
.

4. Låt kommunen få veta vad du är missnöjd med! Ingen kommun är perfekt. Är du missnöjd med något, låt oss få veta det. Vi kan inte lösa allt, men mycket. Och knyter du handen i fickan blir ingenting gjort. Klicka på länken klagomål så får du veta mer. Tycker du att politiker eller tjänstemän tagit fel beslut. Klicka på länken överklaga så får du veta mer.

5. Engagera dig i en intresseförening. Ensam är inte alltid stark. Kanske finns det en intresseförening med just dina tankar på dagordningen. Titta i föreningsregistret om det finns en sådan organisation här i Orsa. Annars kan du säkert hitta organisationen på nätet.

6. Tyck till! Skriv till oss, via webben eller vanlig post. Pga SPAM-problem har vi just nu inte något webbformulär men använd gärna e-posten orsa.kommun@orsa.se

Senast ändrad den 17 oktober 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer