den 23 februari 2018
Dagens namn: Torsten, Torun
Orsa kommun - helt enkelt!
Kontakt

Socialkontoret
Telefon: 0250-55 23 50
omsorg@orsa.se
Fax: 0250-55 22 01

Verksamhetschef Omsorg
Jesper Karlsson
Telefon: 0250-55 23 61
jesper.karlsson@orsa.se

Individ- och familjeomsorgen
Telefon: 0250-55 23 50
Telefontid: 07.30-16.00
Öppettider: 09.00-15.00
Lunchstängt: 11.30-12.30
omsorg@orsa.se
Fax: 0250-55 23 51

Avdelningschef HSR
Thommy Olofsson
Telefon: 0250-55 23 97
thommy.olofsson@orsa.se

MAS Medicinskt ansvarig sjuksköterska
Sven-Erik Edholm
Telefon: 0250-55 23 52
sven-erik.edholm@orsa.se

Lämna dina klagomål och synpunkter här!

Socialförvaltningen mål 2014-2015

Värdighetsgarantier

Blanketter                                            

 

Socialtjänst och omsorg

Far och son fiskar från en brygga

Kommunen har det yttersta ansvaret för att alla som bor eller tillfälligt vistas i kommunen får sina grundläggande behov av stöd och social trygghet tillgodosedda.

Socialförvaltningen ansvarar för äldreomsorg, omsorg om personer med funktionshinder, försörjningsstöd och stöd till barn, ungdomar, familjer och vuxna. För de som bor i särskilt boende tillkommer hälso- och sjukvårdsansvar upp till sjuksköterskenivå, samt rehabilitering.

Socialförvaltningen ansvarar även för serveringstillstånd enligt alkohollagen.

Skattunge Handels utkörning
Har du, eller någon i din närhet, behov av att få matvaror levererade direkt hem till bostaden? Via Skattunge Handel Ek. förening har du den möjligheten!
 
Varor kan sändas hem till pensionärer samt sjuka eller rörelsehindrade, som är folkbokförda i Orsa kommun - utan kostnad! Vi utför detta på uppdrag av Orsa Kommun.
 
Varorna skall beställas på tisdagar mellan 9 - 11.30 och levereras under eftermiddagen samma dag. Den som köper varor som skickas med hemsändningen betalar kontant vid leveransen. Det finns också möjlighet att öppna ett konto där man kan betala in pengar i förväg.
 
Butikspersonalen ansvarar för mottagande av beställning och plockning av varor.
Kontant betalning mottages, samt kvitto lämnas med varorna som levereras till dörren av en person från ”frivilliga gruppen” inom föreningen.
 
Du är välkommen till affären och titta på butiken och vårt sortiment, vi berättar gärna mer! Kanske du har någon vän eller släkting som kan hjälpa dej att komma hit. Är du berättigad till färdtjänst så kan du använda den möjligheten. Vi bjuder gärna på en kopp kaffe då du kommer för att se hur det ser ut i butiken, säg bara till!
 
Med vänliga hälsningar,
Butiksansvarig Nicklas Östberg, Nina Lindunger och Madelene Nisen.
Har du frågor kontakta oss på telefon: 0250-55 11 77
 
2018-02-22

Nystart för verksamheten 13+ på Ungdomens Hus den 1 mars

I samråd med ungdomarna själva har en ny verksamhet utformats på Ungdomens Hus.
Den nya verksamheten bygger på samtal och enkäter som ungdomar har fått besvarat i januari i år. Verksamheten 13+ är för ungdomar som är 13-18 år och går på högstadiet eller gymnasiet.
 
Så här kommer den nya verksamheten att se ut.
 
Måndagar 15.00 - 19.00 - Gruppverksamhet
 
För att delta i den gruppinriktade verksamheten, vara i våra lokaler eller arbeta med våra ledare ska man anmäla sig till våra grupper. 
 
Gruppaktiviteterna kan till exempel vara bowling, bio, bakning, pyssel, musik, friluftsliv och utflykter. Den aktuella aktiviteten publiceras på våra sociala medier som Facebook, Instagram och Schoolsoft. 
Vill man delta i en aktivitet, anmäler man sig via sms med namn och klass till mobil nr 072-202 96 02. (OBS! Endast sms då det ej går att ringa på numret.) Beroende på aktivitet kan det finnas ett begränsat antal platser, så det är först till kvarn som gäller.
 
Onsdagar 15.00-19.00 – Öppen verksamhet
 
På onsdagarna är Ungdomens hus öppet för egen verksamhet. Ingen föranmälan krävs men det kan vara olika teman varje gång, till exempel quizkväll eller pingisturnering. Öppen 
verksamhet innebär att man kan ”hänga” i våra lokaler, umgås med vänner, spela spel och köpa fika i cafeterian.
 
Vår personal
 
Barn- och ungdomsverksamheten i Ungdomens Hus drivs av tre fritidsledare; Veronica Östberg, Robin Backäng och Johanna Gudru. 
Vi väntar oss en spännande utveckling av barn- och ungdomsverksamheten i Orsa kommun. Vi kommer att arbeta med uppsökande verksamhet, där vi bygger bärande relationer bland barn och ungdomar, i samverkan med grundskolorna i kommunen. Vi strävar alltid efter att  utveckla vår verksamhet. Därför ska enkäter genomföras läsårsvis för att ge oss ett underlag som  säkerställer och utvecklar en meningsfull fritid för barn och ungdomar.
 
Som vårdnadshavare ska du alltid känna trygghet i att din ungdom är hos oss under sin fritid och du är alltid välkommen att höra av dig eller besöka våra lokaler. 


2018-02-22

Miljökontoret anordnar träff för avloppsentreprenörer den 8 mars

Vi bjuder in till fortsatt information/dialog i ämnet enskilda avlopp. Ett bra tillfälle för att prata ihop sig så att ärendena går så snabbt och smidigt som möjligt.
Läs mer...


2018-02-21

Att vara förälder - din viktigaste uppgift i livet

Kurser vårterminen 2018
Läs mer...


2018-02-21

Att vara förälder - din viktigaste uppgift i livet

Att vara förälder är fantastiskt, omtumlande, spännande, utvecklande och ibland jobbigt och svårt. Att ge ditt barn en trygg start i livet är det viktigaste du kommer att göra i ditt liv. Vi erbjuder familjeprogram där du är välkommen att delta.
Läs mer...


2018-02-20

Kommunstyrelsens utskott för strategi, 2018-02-20, § 9

Läs mer...


Senast ändrad den 8 januari 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer