den 20 april 2018
Dagens namn: Amalia, Amelie
Orsa kommun - helt enkelt!
Kontakt

Socialkontoret
Telefon: 0250-55 23 50
omsorg@orsa.se
Fax: 0250-55 22 01

Verksamhetschef Omsorg
Jesper Karlsson (föräldraledig)
Telefon: 0250-55 23 61
jesper.karlsson@orsa.se

Individ- och familjeomsorgen
Telefon: 0250-55 23 50
Telefontid: 07.30-16.00
Öppettider: 09.00-15.00
Lunchstängt: 11.30-12.30
omsorg@orsa.se
Fax: 0250-55 23 51

Avdelningschef HSR
Thommy Olofsson
Telefon: 0250-55 23 97
thommy.olofsson@orsa.se

MAS Medicinskt ansvarig sjuksköterska
Sven-Erik Edholm
Telefon: 0250-55 23 52
sven-erik.edholm@orsa.se

Lämna dina klagomål och synpunkter här!

Socialförvaltningen mål 2014-2015

Värdighetsgarantier

Blanketter                                            

 

Socialtjänst och omsorg

Far och son fiskar från en brygga

Kommunen har det yttersta ansvaret för att alla som bor eller tillfälligt vistas i kommunen får sina grundläggande behov av stöd och social trygghet tillgodosedda.

Socialförvaltningen ansvarar för äldreomsorg, omsorg om personer med funktionshinder, försörjningsstöd och stöd till barn, ungdomar, familjer och vuxna. För de som bor i särskilt boende tillkommer hälso- och sjukvårdsansvar upp till sjuksköterskenivå, samt rehabilitering.

Socialförvaltningen ansvarar även för serveringstillstånd enligt alkohollagen.

Skattunge Handels utkörning
Har du, eller någon i din närhet, behov av att få matvaror levererade direkt hem till bostaden? Via Skattunge Handel Ek. förening har du den möjligheten!
 
Varor kan sändas hem till pensionärer samt sjuka eller rörelsehindrade, som är folkbokförda i Orsa kommun - utan kostnad! Vi utför detta på uppdrag av Orsa Kommun.
 
Varorna skall beställas på tisdagar mellan 9 - 11.30 och levereras under eftermiddagen samma dag. Den som köper varor som skickas med hemsändningen betalar kontant vid leveransen. Det finns också möjlighet att öppna ett konto där man kan betala in pengar i förväg.
 
Butikspersonalen ansvarar för mottagande av beställning och plockning av varor.
Kontant betalning mottages, samt kvitto lämnas med varorna som levereras till dörren av en person från ”frivilliga gruppen” inom föreningen.
 
Du är välkommen till affären och titta på butiken och vårt sortiment, vi berättar gärna mer! Kanske du har någon vän eller släkting som kan hjälpa dej att komma hit. Är du berättigad till färdtjänst så kan du använda den möjligheten. Vi bjuder gärna på en kopp kaffe då du kommer för att se hur det ser ut i butiken, säg bara till!
 
Med vänliga hälsningar,
Butiksansvarig Nicklas Östberg, Nina Lindunger och Madelene Nisen.
Har du frågor kontakta oss på telefon: 0250-55 11 77
 
2018-04-19

Tyck till om Orsa

Hur skulle du beskriva Orsa och vad betyder Orsa för dig? Nu är du välkommen att vara med i idéarbetet kring kommunens nya grafiska profil. Delta i en kort enkät eller kom på workshop för att vara med och diskutera.

En grafisk profil är ett styrdokument och ett viktigt verktyg för hur den grafiska kommunikationen i en organisation ska se ut och hur den ska användas. En bra grafisk profil är inbjudande och lättillgänglig, den skapar tydlighet och trovärdighet. Orsa behöver en ny grafisk profil och vi vill att den ska bygga på din bild av Orsa.  

Delta i enkät

Svara på några korta och enkla frågor om hur du uppfattar Orsa. Det går att svara på enkäten till och med fredagen den 4 maj.

Här hittar du enkäten
 

Välkommen på workshop

Orsa kommun bjuder in till workshop måndag den 7 maj. Vi kommer att diskutera Orsas identitet, vad står Orsa för och vad vill vi att kommunen ska kommunicera för värden. Det handlar både om Orsa som plats och Orsa kommun som arbetsgivare. Vi hoppas att så många som möjligt vill delta, så att bilden av Orsa blir tydlig och välförankrad.

NÄR? Måndagen den 7 maj klockan 17.00-20.00 (vi bjuder på fika)

VAR? Dalagatan 1, Orsa (lokal Kättingen)

Anmälan: via mejl till Janne Bäckman senast 3 maj klockan 12.00

Resultatet från enkäten och workshopen kommer att sammanfattas och analyseras av kommunikationsbyrån Advant. Deras uppdrag är sedan att tolka det som kommer fram i ett grafiskt uttryck och skapa den nya profilen.

- Vad vi behöver i idéarbetet är en tydlig, gemensam bild av Orsas identitet. När det sedan gäller själva utformandet av den grafiska profilen så blir det en mindre styrgrupp i kommunen som får ta beslut om hur den ska se ut, där kommer inte alla att få tycka till. Smaken är subjektiv och alla kommer kanske inte bli nöjda med allt, men det viktiga är att kommunen får en ny grafisk profil som vi kan känna oss stolta över och vilja använda, säger Emma Jidemyr, kommunikationsansvarig i Orsa kommun

Varför behövs en ny grafisk profil?

Läs mer om bakgrunden här

 2018-04-20

Fiskvägar föreslås vid kraftverken i Ore älv

Orsa kommun äger 35 % av Unnåns kraftverk i Ore älv. Sedan några år har kommunen ett beslut att verka för att skapa en vandringsväg för fisken förbi kraftverket. Nu finns det möjlighet till extern finansiering som täcker största delen av kostnaden.
Läs mer...


2018-04-20

Informationsmöte Sommarkul i Orsa

För tredje året i rad arrangerar Orsa kommun Sommarkul: kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga mellan 6-15 år. Satsningen finansieras av medel från Socialstyrelsen. Sommarkul ska erbjuda spännande, utvecklande och roliga aktiviteter.
Läs mer...


2018-04-19

Stora biltvättarhelgen 21-22 april

Vår miljö och vårt vatten betalar ett högt pris för varje fultvätt som görs och därför är det viktigt att du tvättar bilen rätt. Ta bilen till en biltvätt!
Läs mer...


2018-04-19

Miljönämnden extra sammanträde 2018-04-18

Läs mer...


Senast ändrad den 23 februari 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer