den 20 juli 2018
Dagens namn: Margareta, Greta
Orsa kommun - helt enkelt!
Nyheter
Nyheter / 2018-07-19
Eldningsförbud i hela Dalarna
På grund av det varma och torra vädret är brandrisken extremt hög och det är viktigt att alla accepterar eldningsförbudet!!
Nyheter / 2018-07-19
Eldningsförbud råder i Orsa kommun
Det råder eldningsförbud i Orsa kommun, på grund av värmen och torkan. Eldningsförbudet gäller även hela Dalarnas län. Brandriskprognosen ligger på 5 E, vilket är det högsta värdet på brandriskskalan.
Nyheter / 2018-07-18
Röklukt i samband med skogsbränderna
Just nu är det många som ringer in till SOS Alarm och berättar att de känner brandrök. Brandröken kan komma från någon av de skogsbränder som bekämpas i vårt närområde just nu. Larma bara 112 om du ser brand eller öppna lågor.
Nyheter / 2018-07-02
Stadsbyggnadsförvaltningens besökslokal på Dalagatan 1 stängd 2 juli - 3 augusti
Under tiden 2 juli - 3 augusti hänvisas besökare till Stadsbyggnadsförvaltningen på Fredsgatan 12 i Mora som har öppet vardagar 13:00 -15:30
Nyheter / 2018-06-28
Återigen är det torrt i skog och mark
Det fina vädret under de senaste dagarna har snabbt gjort att risken för bränder är hög i Dalarna. I vårat område är brandriskprognosen i dag 5E, vilket är det högsta värdet på brandriskskalan och det råder alltså eldningsförbud.

Orsanyheter i media hittar ni här:

Orsa i media


 

Nyheter
2018-07-19

Eldningsförbud i hela Dalarna

På grund av det varma och torra vädret är brandrisken extremt hög och det är viktigt att alla accepterar eldningsförbudet!!

undefined

Eldningsförbud
På grund av det torra och varma vädret brinner det i skogen på flera platser i Sverige.
I Orsa kommun och i hela Dalarnas län råder just nu eldningsförbud. Det innebär att det är helt förbjudet att elda i området just nu.

Strict fire ban
Due to the dry and hot weather, it is now burning in the woods in several places in Sweden.
In the municipality of Orsa and in the whole of Dalarna, there is currently a strict fire ban. This means that it is completely forbidden to make a fire in the area right now.

Запрет на разведение костров
Из-за сухой и жаркой погоды во многих местах в Швеции идут лесные пожары.
В коммуне Opca и во всем лене Даларна сейчас действует запрет на разведение костров. Это обозначает, что разжигание огня в данном регионе сейчас полностью запрещено.

ห้ามเฝาไฟ
เนื่องจากอากาศแห้งแล้งและร้อนจัดจึงมีการไฟไหม้ตามป่าไม้ในหลายที่หลายแห่งที่ประเทศสวีเดน
ที่อำเภอ Orsa และที่จังหวัด Dalarnaทั้งหมด มีการห้ามไม่ให้เฝาไฟในขณะนี้ ซึ่งหมายความว่า เวลานี้ห้ามอย่างเด็ดขาดเลยที่จะเฝาไฟในบริเวณนี้

Senast ändrad den 26 maj 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer