den 21 oktober 2017
Dagens namn: Ursula, Yrsa
Orsa kommun - helt enkelt!
Nyheter från Orsa kommun
2017-10-20

Ungdomens hus i Orsa stänger tills vidare

På grund av hot mot personalen och skadegörelse kommer den öppna verksamheten på Ungdomens hus stängas tills vidare.

Ungdomens hus i Orsa ska vara en trygg, kreativ och avslappnad mötesplats för unga i Orsa efter skoltid. Hot om våld och skadegörelse har förekommit vilket gör att Orsa kommuns ledning nu tagit beslut om att stänga den öppna verksamheten.

– Vi ser allvarlig på den situation som varit på Ungdomens hus, nu måste vi få till en bra arbetsmiljö för personalen som jobbar där. De flesta unga som besöker Ungdomens hus sköter sig bra, det är dom som nu drabbas av att några få inte skött sig, säger Celia Yoshida Ahlin som är verksamhetschef för Samhälle i Orsa kommun.

Polisanmälan gjord
Orsa kommun har efter incidenter på Ungdomens hus gjort en polisanmälan mot en person, anmälan gäller hot mot tjänsteman. Ungdomens hus kommer fortsatt att arrangera aktiviteter för unga, men den öppna verksamheten kommer att vara stängd på obestämd tid.

– Vi kommer att jobba aktivt för öppna verksamheten så snart vi kan igen och kunna erbjuda unga i Orsa en mötesplats, säger Celia Yoshida Ahlin.2017-10-20

Eli Åhman Owetz besöker Orsa bibliotek

Feelgood-författaren Eli Åhman Owetz kommer till Orsa bibliotek måndag 23 oktober klockan 18.00 och berättar om sitt författarskap och om att förverkliga sina drömmar. Hon har skrivit fyra böcker om Anna-Lisa och en om Bettan.
Läs mer...


2017-10-17

Mopeder och mopedkörning

I ett försök att komma tillrätta med olovlig körning och trimmade mopeder i Orsa har Brottsförebyggande rådet (Brå) givit vår kommunpolis Johan Hed i uppdrag att sammanställa vad som gäller för mopeder och mopedkörning.
Läs mer...


2017-10-13

Verksamhet Omsorg i Orsa kommun söker en Leg. Sjuksköterska, 100% Tjänst, Vikariat

Orsa ligger beläget vid Orsasjön i norra Dalarna och erbjuder en fantastisk natur och mycket aktiviteter sommar som vinter, både för kommunens ca 7000 innevånare och också för alla våra besökande turister.
Läs mer...


2017-10-12

Verksamhet Omsorg söker 1 Leg. Sjuksköterska, 100 % Tjänst

Orsa ligger beläget vid Orsasjön i norra Dalarna och erbjuder en fantastisk natur och mycket aktiviteter sommar som vinter, både för kommunens ca 7000 innevånare och också för alla våra besökande turister.
Läs mer...


Senast ändrad den 20 oktober 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer