den 19 januari 2019
Dagens namn: Henrik
Orsa kommun - helt enkelt!
Anslagstavla

 
Här publicerar vi tillkännagivanden om justerade protokoll, kommunfullmäktiges sammanträden samt övriga kungörelser och information som ska meddelas på kommunens anslagstavla.
2018-11-30

Manifestation för miljön och klimatet

I Orsa och ett flertal kommuner i landet har människor under fredagen den 30 november samlats i en manifestation för miljön och klimatet. Initiativtagare är Naturskyddsföreningen.

Naturskyddsföreningen manifesterar för klimatet utanför kommunhuset i Orsa.

Det är utifrån Greta Thunbergs klimataktioner utanför riksdagen som inspirationen till manifestationen kommer och som nu spridit sig inom Sverige och till flera andra läder i världen. Uppmaningen är att nå 1,5 graders målet och att följa Parisavtalet.

Ett medborgarförslag lämnades över med konkreta förslag om hur kommunen kan jobba framåt för en bättre miljö.

Mikael Thalin, kommunstyrelsens ordförande (C) tog emot medborgarförslaget på kommunhustrappan.

– Tack för ert engagemang, det är ett bra initiativ. Kommunen kommer att inleda ett strategiskt arbete inom området klimat och miljö. Det ska ske inom ramen för en liten kommuns förmåga genom en tydlig prioritering och ett offensivt arbete. Era förslag kommer vi att ta till oss i det arbetet. Kommunen har under de senaste åren jobbat på olika sätt med miljöfrågorna, med till exempel avfallsplan och utbyggnad av laddinfrastruktur för elbilar, men vi kan göra mer och det ska vi också göra.

Senast ändrad den 20 december 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer