den 24 maj 2017
Dagens namn: Ivan, Vanja
Orsa kommun - helt enkelt!

Än finns det tomter i Styversbacken -
ett av Dalarnas finaste tomtområden.


Vid Orsasjöns östra strand planerar Orsa kommun ett område för ca 50 permanentbostadshus. De första tomterna är nu sålda men fler finns till försäljning.
 
Området är vackert beläget i en västsluttning med gles tallskog och utsikt över sjön, Våmhus - Bonäs och bergen väster om sjön. Höjdskillnaden från områdets lägsta och högsta punkt är stor, ca 20 meter. Det innebär att nästan alla tomter har sjöutsikt. Tomtstorleken är mellan 1500 och 4000 kvm. Vi försöker göra en så bra kompromiss som möjligt mellan att bevara mycket växtlighet/natur och ändå få maximal utsikt. 
 
Styversbacken får karaktären av "skogsbacke”. Ner mot vattnet byggs ett "Strandnära promenadstråk" (inte spikrakt det heller) mellan befintliga strandtomter och det planerade tomtområdet. Lyktstolpar anpassas till områdets karaktär.
 
Vårt mål med området är att så många som möjligt av de blivande fastighetsägarna i området ska bosätta sig där permanent. 
 
Tomterna försäljs genom Länsförsäkringar. Läs mer här:  Tomter i Styversbacken

Råd och stöd 
Vi är gärna rådgivare till dig som köper tomt och vill bygga i området. Råden kan handla om hur du bygger, uppvärmningsalternativ, hur huset placeras på tomten, byggnadsstil, mm.
 
Du som redan nu vill börja fördjupa dig i vad man bör tänka på när man bygger nytt kan ta en titt i ”Lathund för husbyggare”. Där finns en del konkreta råd för dig som funderar på att bygga.
 
Om du är intresserad av vad Orsa har att erbjuda som bostadsort eller bara vill veta lite mer om vad som händer i Orsa så är du välkommen att besöka www.destinationorsa.se. Där hittar du artiklar, kalendarium, aktiviteter och nyheter om Orsa.
 
Senast ändrad den 2 oktober 2015
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer