den 14 november 2018
Dagens namn: Emil, Emilia
Orsa kommun - helt enkelt!
Politiska partier i kommunfullmäktige
 
 
Nyheter
Nyheter / 2018-11-14
Mora, Orsa och Älvdalens kommuner byter telefonileverantör
På tisdag morgon den 20 november byter Mora, Orsa och Älvdalens kommuner och kommunala bolag telefonileverantör. Det kan därför vara svårt att nå oss på telefon fram till klockan 09.00 under den aktuella dagen.
Nyheter / 2018-11-13
Möten mellan unga och beslutsfattare på agendan vid demokratidag
Under måndagen genomfördes demokratidagen "Ung i Orsa - helt enkelt". 45 deltagare diskuterade hur unga i Orsa ska möta beslutsfattare och vilka frågor som är aktuella för unga just nu.
Nyheter / 2018-11-13
Vintertrafik på Inlandsbanan startar 21 december
För sjunde vintern erbjuds daglig tågförbindelse mellan Östersund och Mora tur och retur på Inlandsbanan. Som tidigare år kommer det finnas transferbussar från Röjan vidare till fjälldestinationerna
Nyheter / 2018-11-08
MSB utbildar Orsas krisledningsorganisation
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har i två dagar utbildat Orsas krisledningsorganisation i stabsmetodik.
Nyheter / 2018-11-07
Lanseringen av nya kommunwebben orsa.se skjuts fram
Arbetet med att skapa nytt innehåll till den nya kommunwebben orsa.se tar längre tid än beräknat. Webbplatsen skulle ha lanserats i slutet av november, men lanseringen skjuts nu fram till slutet av januari.
2018-08-20

Ungdomens hus deltar i Prideparaden i Mora

Ungdomens hus i Orsa arrangerar resa till Mora för att delta i Prideparaden den 25 augusti.

Prideflaggor

 

Lördagen 25 augusti arrangeras Mora Pride för andra året i rad. Ungdomens hus ordnar gemensam resa för unga i Orsa kommun som vill delta i paraden. Resan kommer ske med kommunala färdmedel.

Alla medarbetare i Orsa kommun är välkomna att gå med i paraden tillsammans med Ungdomens hus.

Samling för resan sker utanför kommunhuset i Orsa klockan 10.30. Prideflagga kommer att vara hissad utanför kommunhuset.

- Budskapet om alla människors lika värde som Pride står för är oerhört viktigt. Det är också viktigt att markera mot den diskriminering som HBTQ-personer fortfarande utsätts för i vårt samhälle. Att leva öppet som HBTQ-person är fortfarande inte lätt och självklart för alla, speciellt inte på mindre orter. Orsa kommun ska vara en öppen och inkluderande arbetsgivare, säger Ann-Therese Albertsson, kommunchef i Orsa.

Paraden avgår klockan 12.00 från Saxviken i Mora och avslutas vid Vasaloppsmålet cirka 12.30.

Senast ändrad den 28 mars 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer