den 12 december 2018
Dagens namn: Alexander, Alexis
Orsa kommun - helt enkelt!
Nyheter
Nyheter / 2018-12-10
Klätter- och linbana vid Bergetskolan?
Några elever på Bergetskolan fick en idé till ett medborgarförslag efter att de vunnit ett skolval med sitt parti Aktivitetspartiet. De vill ha fler satsningar på aktiveter för barn och ungdomar i Orsa.
Nyheter / 2018-12-05
Vilka är vi?
Den 5 december satte Orsa kommun aktivt igång projektet ”Vilka är vi?”. En satsning kring integration och kunskapsutveckling. All personal i Orsa kommun ska utbildas och få möjlighet att samtala om frågor som rör integration.
Nyheter / 2018-11-30
Manifestation för miljön och klimatet
I Orsa och ett flertal kommuner i landet har människor under fredagen den 30 november samlats i en manifestation för miljön och klimatet. Initiativtagare är Naturskyddsföreningen.
Nyheter / 2018-11-30
Evenemang på Orsa Bibliotek & Kulturhus
Under julmarknaden i Orsa Centrum den 15 december har Biblioteket & Kulturhuset utökade öppettider och olika aktiviteter
Nyheter / 2018-11-28
25 år i Orsa kommuns tjänst
Vi säger stort tack till dessa personer som arbetat hos oss i Orsa kommun i 25 år. I måndags i samband med kommunfullmäktiges sammanträde tackades de med blomster och presenter.
2018-08-16

Antal anmälda brott i Orsa minskar

Vår kommunpolis Johan Hed berättar att sommaren varit lugn och antalet anmälda brott är det lägsta på fem år.

Även om Orsa är en lugn och trygg kommun pågår ett kontinuerligt brottsförebyggande arbete. Vår kommunpolis och vår beredskaps- och säkerhetssamordnare berättar vad som är viktigt för ett fungerande brottsförebyggande arbete.

- Samverkan mellan olika aktörer för att skapa en gemensam lokal lägesbild. När en lägesbild skapats kan åtgärder för att motverka brott och skapa trygghet genomföras. I Orsa har vi en arbetsgrupp som träffas regelbundet och arbetar med kartläggning, säger Linda Björck-Jansson, Beredskaps- och säkerhetssamordnare.

- Statistik som visar vilken typ av brott som ägt rum är viktig för det brottsförebyggande arbetet. Kommunpolisen uppmanar därför alla att anmäla brott som begås. Genom att göra en anmälan är du en viktig del av det brottsförebyggande arbetet, säger Johan Hed, kommunpolis.

Så här går du tillväga för att anmäla att ett brott begåtts:

Telefon: 114 14 eller Internet: www.polisen.se                     

På kommunens hemsida www.orsa.se kan du läsa mer om det brottsförebyggande arbetet i Orsa kommun.

Man lyfter upp flicka i luften

Senast ändrad den 7 december 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer