den 25 februari 2018
Dagens namn: Sigvard, Sivert
Orsa kommun - helt enkelt!
Nyheter
Nyheter / 2018-02-22
Nystart för verksamheten 13+ på Ungdomens Hus den 1 mars
I samråd med ungdomarna själva har en ny verksamhet utformats på Ungdomens Hus.
Nyheter / 2018-02-14
Samhällschefen Celia Yoshida Ahlin slutar
Samhällschefen Celia Yoshida Ahlin har sagt upp sig från Orsa kommun för att börja en ny tjänst närmare hemmet i Västerbotten.
Nyheter / 2018-02-09
Orsa kommun Lex Sarah-anmäler missförhållanden inom äldrevården
Orsa kommun anmäler sig själv genom en så kallad Lex Sarah-anmälan. Anledningen är att personal uppmärksammat missförhållanden hos en boende inom äldreomsorgen.
Nyheter / 2018-02-09
Granskning av kommunens fiberutbyggnad
Med anledning av de uppgifter som framkommit i P4 Dalarnas granskning av fiberutbyggnaden i Mora, Orsa och Älvdalen har kommunerna beslutat att tillsätta en extern utredning.
Nyheter / 2018-02-08
Orsa mobiliserar för ett bättre näringslivsklimat
Orsa kommun har satt ett tydligt mål att vara bland de 100 bästa i Svenskt Näringslivs ranking senast år 2020. Vid måndagens kommunfullmäktige antogs i full enighet en Näringslivsstrategi som anger hur målen ska uppnås.

Orsanyheter i media hittar ni här:

Orsa i media


 

Nyheter
2018-02-22

Nystart för verksamheten 13+ på Ungdomens Hus den 1 mars

I samråd med ungdomarna själva har en ny verksamhet utformats på Ungdomens Hus.
Den nya verksamheten bygger på samtal och enkäter som ungdomar har fått besvarat i januari i år. Verksamheten 13+ är för ungdomar som är 13-18 år och går på högstadiet eller gymnasiet.
 
Så här kommer den nya verksamheten att se ut.
 
Måndagar 15.00 - 19.00 - Gruppverksamhet
För att delta i den gruppinriktade verksamheten, vara i våra lokaler eller arbeta med våra ledare ska man anmäla sig till våra grupper. 
 
Gruppaktiviteterna kan till exempel vara bowling, bio, bakning, pyssel, musik, friluftsliv och utflykter. Den aktuella aktiviteten publiceras på våra sociala medier som Facebook, Instagram och Schoolsoft. 
Vill man delta i en aktivitet, anmäler man sig via sms med namn och klass till mobil nr 072-202 96 02. (OBS! Endast sms då det ej går att ringa på numret.) Beroende på aktivitet kan det finnas ett begränsat antal platser, så det är först till kvarn som gäller.
 
Onsdagar 15.00-19.00 – Öppen verksamhet
På onsdagarna är Ungdomens hus öppet för egen verksamhet. Ingen föranmälan krävs men det kan vara olika teman varje gång, till exempel quizkväll eller pingisturnering. Öppen 
verksamhet innebär att man kan ”hänga” i våra lokaler, umgås med vänner, spela spel och köpa fika i cafeterian.
 
Vår personal
Barn- och ungdomsverksamheten i Ungdomens Hus drivs av tre fritidsledare; Veronica Östberg, Robin Backäng och Johanna Gudru. 
Vi väntar oss en spännande utveckling av barn- och ungdomsverksamheten i Orsa kommun. Vi kommer att arbeta med uppsökande verksamhet, där vi bygger bärande relationer bland barn och ungdomar, i samverkan med grundskolorna i kommunen. Vi strävar alltid efter att  utveckla vår verksamhet. Därför ska enkäter genomföras läsårsvis för att ge oss ett underlag som  säkerställer och utvecklar en meningsfull fritid för barn och ungdomar.
 
Som vårdnadshavare ska du alltid känna trygghet i att din ungdom är hos oss under sin fritid och du är alltid välkommen att höra av dig eller besöka våra lokaler. 
Senast ändrad den 26 maj 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer