den 16 januari 2019
Dagens namn: Hjalmar, Helmer
Orsa kommun - helt enkelt!
Kontakta oss

Budget- och skuldrådgivare
Veronica Jansson 
Telefon: 0250-55 23 60

Postadress:
Box 23
794 21 Orsa

Besöksadress:
Lillågatan 2 

Fax: 0250-55 23 51

veronica.jansson@orsa.se

 

Budget och skuldrådgivning


Vill du ha hjälp att ordna upp en skuldsituation eller en tilltrasslad vardagsekonomi? 

Då kan du vända dig till kommunens budget- och skuldrådgivare.

Budgetrådgivningen syftar till att upprätta en hållbar hushållsbudget som tar hänsyn till hela din privata ekonomi. Finns skulder i hushållet kan budget- och skuldrådgivaren även hjälpa till med att reda ut vilka skulderna är och finna en väg ut ur skuldsättningen. Rådgivaren kan räkna fram realistiska betalningsförslag och i samråd med den skuldsatte arbeta för att förhandla fram nya betalningsvillkor hos fordringsägarna.

När skulderna är stora och det inte finns möjlighet att kunna betala dessa kan man ansöka om skuldsanering. Skuldsanering innebär att du kan få skulder sanerade genom nedskrivning av skuldbeloppet, helt eller delvis enligt Skuldsaneringslagen. Du kan få råd om vad som krävs för att kunna göra en ansökan om skuldsanering. Budget- och skuldrådgivaren kan även hjälpa till vid ansökan och vara ett stöd under en sådan process.

Personer som bedriver enskild firma och har stora privata skulder kan också ansöka om skuldsanering men endast om ekonomin i företaget är enkel att utreda.

Rådgivningen är gratis och rådgivaren har tystnadsplikt.


Här nedan hittar Du intressanta länkar:

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Senast ändrad den 21 september 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer