den 18 november 2018
Dagens namn: Lillemor, Moa
Orsa kommun - helt enkelt!
Ordförande

Håkan Yngström (c)Håkan Yngström (C)
hakan.yngstrom@orsa.se

 
Nyheter
Nyheter / 2018-11-14
Mora, Orsa och Älvdalens kommuner byter telefonileverantör
På tisdag morgon den 20 november byter Mora, Orsa och Älvdalens kommuner och kommunala bolag telefonileverantör. Det kan därför vara svårt att nå oss på telefon fram till klockan 09.00 under den aktuella dagen.
Nyheter / 2018-11-15
Kritik för hantering av barnutredningar
Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har granskat hur kommunen hanterar utredningar av barn och unga som behöver stöd och hjälp. IVO ställer nu krav på 17 åtgärder för att förbättra arbetet. 
Nyheter / 2018-11-13
Möten mellan unga och beslutsfattare på agendan vid demokratidag
Under måndagen genomfördes demokratidagen "Ung i Orsa - helt enkelt". 45 deltagare diskuterade hur unga i Orsa ska möta beslutsfattare och vilka frågor som är aktuella för unga just nu.
Nyheter / 2018-11-13
Vintertrafik på Inlandsbanan startar 21 december
För sjunde vintern erbjuds daglig tågförbindelse mellan Östersund och Mora tur och retur på Inlandsbanan. Som tidigare år kommer det finnas transferbussar från Röjan vidare till fjälldestinationerna
Nyheter / 2018-11-08
MSB utbildar Orsas krisledningsorganisation
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har i två dagar utbildat Orsas krisledningsorganisation i stabsmetodik.
2018-10-17

Vi vill ha dina synpunkter

Hej, är du en av de 800 orsabor som fått Orsa kommuns Medborgarundersökning från SCB hem i din brevlåda?

Checklista med röda bockar

Vi har hittills fått svar av 322 personer, det är vi jätteglada för, och skulle bli ännu gladare om vi fick in ytterligare svar. Svaren i enkäten kommer att ligga till grund för kommunens förbättringsarbete så det är viktigt att vi får in dina synpunkter. Lämna dem senast 31 oktober per brev eller 5 november digitalt. 

Orsa kommun genomför under hösten en medborgarundersökning i samarbete med SCB (Statistiska centralbyrån). 800 orsabor, i åldern 18-84 år, har fått en enkät hemskickad som kan besvaras via webben eller på papper. Frågorna handlar om hur du som medborgare i Orsa upplever kommunens verksamheter, hur är det att bo och leva i Orsa och vilket inflytande du upplever att du har som medborgare i Orsa.

 

Senast ändrad den 22 maj 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer