den 27 mars 2017
Dagens namn: Rudolf, Ralf
Orsa kommun - helt enkelt!
 
Skola & Utbildning
Skola & Utbildning / 2017-03-24
Orsa går mot strömmen
Andelen lärare med pedagogisk examen minskar i Sverige men i Orsa ökar det för tredje året i rad och nu ligger vi i topp 15 i Sverige.
Lediga platser / 2017-03-15
Verksamhet Omsorg söker Socialsekreterare, 100%
Lediga platser / 2017-03-14
Vi söker FRITIDSPEDAGOG till Digerbergets skola
Orsas barn- och utbildningsverksamhet är inne i en spännande period där vi påbörjat ett utvecklingsarbete som redan givit mätbara resultat, vi har på tre år blivit en av de bästa skolkommunerna i Dalarna.
Lediga platser / 2017-03-13
Verksamhet Omsorg söker semestervikarier inom vård och omsorg samt verksamhet för ensamkommande barn
Lediga platser / 2017-03-10
Utvecklingsinriktad KOSTCHEF söks till Kostenheten
Det är många spännande saker på gång inom Kostprocesserna i Orsa kommun – hoppas att just Du vill vara med och styra utvecklingsresan!
2017-03-10

Vi söker REKTOR till Orsaskolan

Vi erbjuder dig en spännande verksamhet med stora möjligheter till utveckling. Vi har korta och tydliga beslutsvägar och du kommer få ta stor del i vårt utvecklingsarbete i kommunen.

Orsa ligger i norra delen av Siljansbygden. Genom kommunen går såväl Inlandsbanan som Inlandsvägen - Inlandets pulsåder. Övergången mellan det öppna landskapet vid Orsasjön och de stora skogarna i norr har gett Orsa en mångfald som saknar motstycke. Beläget vid Orsasjön erbjuder kommunen en fantastisk natur och många aktiviteter - sommar som vinter, både för kommunens cirka 7000 innevånare och för alla besökande turister. Orsa är en liten kommun. Vi har korta avstånd mellan människor och vill få saker gjorda utan att krångla till det. Orsa - helt enkelt!

Orsaskolan
Orsaskolan är en 7-9 skola med 240 elever och 25 personal. Till rektors stöd finns 40 % biträdande rektor som främst fokuserar på elevhälsoarbetet på skolan samt tre arbetslagsledare om vardera 8 % som driver utvecklingen i arbetslagen. De senaste åren har Orsaskolan gjort en framgångsrik förbättringsresa och är nu en skola där resultaten är över riksgenomsnittet och genomsnittet i Dalarna.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en spännande verksamhet med stora möjligheter till utveckling. Vi har korta och tydliga beslutsvägar och du kommer få ta stor del i vårt utvecklingsarbete i kommunen. Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas. Orsa kommuns skolor har det senaste året tagit stora kliv framåt. Behöriga lärare och kompetent personal har gjort att skolresultaten stigit och nu ligger över riksgenomsnittet. Vi har gjort medvetna satsningar på formativ bedömning och bemötande i klassrummet, ett arbete som kommer att fortsätta de närmsta åren. Vi arbetar aktivt med att utveckla våra rektorers ledarskap. Tillsammans ska detta leda till en ännu bättre skola för våra elever.

Som rektor i Orsa ingår du i skolchefens ledningsgrupp som består av rektorer, förskolechefer, elevhälsochef och utvecklingsledare. Teamet både stöttar och utmanar varandra. Just nu genomför ledningsgruppen en forskarcirkel om ledarskap, ledd av Högskolan Dalarna. Som skolledare i Orsa får du möjlighet till handledning med fokus ledarskap.

Vem är du?
Du brinner för skolutveckling och i kontakten med medarbetare, elever och föräldrar är du lyhörd och flexibel. Du har en förmåga att se dina medarbetare och att entusiasmera och stimulera dessa. Att arbeta med barn och ungdomar är något som du finner givande och som engagerar dig. Är du en rektor med mycket energi och ett stort engagemang för uppdraget att skapa framtidens skola är det just dig vi söker!

Du är van att arbeta mot höga kvalitetsmål där elevernas utbildning och resultat är i fokus. Att du har ett intresse för problemlösning, lågaffektivt bemötande, formativ bedömning och aktuella specialpedagogiska frågeställningar är något som vi värdesätter högt. Du lägger stor vikt vid att vara en synlig och närvarande ledare för såväl personal, elever som föräldrar. Ditt ledarskap präglas av en förmåga att utifrån ett professionellt förhållningssätt leda skolan på ett tydligt, kreativt och utmanande sätt. Som rektor ansvarar du för att verksamheten utvecklas och når uppsatta mål.

Kvalifikationer
Vi söker en erfaren skolledare. Meriterande är:

  • Rektorsutbildning
  • Erfarenhet av pedagogisk ledning och personalansvar
  • Specialpedagogisk kompetens
  • Erfarenhet av att arbeta i SchoolSoft

Intervjuer
Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras den 31 mars.

Kontaktpersoner
Är du nyfiken och vill veta mer kontakta verksamhetschef Mattias Scandola, 0250-55 22 10. Facklig kontaktperson når du genom kommunens växel, 0250-55 21 00.

Skicka din ansökan till oss via e-post: larande@orsa.se senast den 29 mars 2017Ange referensnummer 10/17 i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Senast ändrad den 16 mars 2015
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer