den 10 december 2018
Dagens namn: Malin, Malena
Orsa kommun - helt enkelt!
 
Nyheter
Nyheter / 2018-12-10
Klätter- och linbana vid Bergetskolan?
Några elever på Bergetskolan fick en idé till ett medborgarförslag. De vill ha fler satsningar på aktiveter för barn och ungdomar i Orsa.
Nyheter / 2018-12-05
Vilka är vi?
Den 5 december satte Orsa kommun aktivt igång projektet ”Vilka är vi?”. En satsning kring integration och kunskapsutveckling. All personal i Orsa kommun ska utbildas och få möjlighet att samtala om frågor som rör integration.
Nyheter / 2018-11-30
Manifestation för miljön och klimatet
I Orsa och ett flertal kommuner i landet har människor under fredagen den 30 november samlats i en manifestation för miljön och klimatet. Initiativtagare är Naturskyddsföreningen.
Skola & Utbildning / 2018-11-30
Tidtabellsskifte 9 dec
Den 9 december är det ett större tidtabellsskifte, Dalatrafik uppdaterar alla tidtabeller. Många linjer får justerad avgångstid och körtider. Titta extra noga i tidtabellen för de linjer och avgångar du brukar åka med.
Nyheter / 2018-11-30
Evenemang på Orsa Bibliotek & Kulturhus
Under julmarknaden i Orsa Centrum den 15 december har Biblioteket & Kulturhuset utökade öppettider och olika aktiviteter kommer att pågå
2018-10-02

Orsa kommun klättrar i företagsranking

Orsa är den kommun i Dalarna som klättrar mest i den företagsranking som Svenskt Näringsliv gör varje år. Orsa klättrar 49 platser och hamnar på plats 206 totalt.

Bild från företagarmässa i Orsa
Bild från Företagsmässan i Orsa - april 2018

I dag presenterar Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Bäst i Dalarna är Rättvik som hamnar på plats 31, men Orsa är den kommun som klättrar mest.

Målet för kommunen är att ligga bland de 100 bästa kommunerna i rankningen. Orsa kommun jobbar bland annat med att uppmärksamma sina företag i en företagsstafett i sociala medier, företagarfrukostar och företagsbesök varje vecka för kommunledningen. Syftet är att lyfta företagandet och skapa en god dialog mellan företagare, kommun och medborgare

- Jag är stolt över alla goda insatser som görs. Uppgången i rankingen är viktigt bevis på att vi är på rätt väg. Nu ska vi fortsätta arbetet mot målet att vara bland de 100 bästa i Sverige! Det händer mycket positivt och framgången är att företagare, företagarorganisationer och kommunen jobbar tillsammans för att lyfta Orsa, säger Mikael Thalin (C), kommunalråd i Orsa

Läs mer i SVT Nyheter Dalarnas artikel om Orsas placering.

 

Senast ändrad den 21 maj 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer