Fredag 03 december
Klockan 14.00 – 15.00
Dalagatan 1 - på baksidan

Invigning av Orsas nya Motionsslinga

Bild

Karta över Motionsslingan

Den 3 december kl 14.00 invigs Orsas nya Motionsslinga. Invigningen kommer att äga rum bakom Dalagatan 1 och alla är varmt välkomna.

Motionsslingan kom till då Korpen, som sedan tidigare hade en slinga med bilder och övningar, ville utveckla den. Samtidigt hade kommunen fått in förslag om att ta fram en stig för att öka folkhälsan. I samverkan planerade man den nya motionsslingan, som går naturskönt genom centrala Orsa och längs vägen finns ett antal uppmärkta platser där man kan stanna och göra olika träningsövningar.

Det finns en längre sträcka på 6 km och en kortare som är 4,6 km att välja på.
Motionsslingan passar alla åldrar och är framtagen för att få mer människor i rörelse.

Orsakändisar visar träningsövningarna

För att göra det hela ännu mer lockande tog vi med lokala Orsakändisar och i stället för att bara ha en bild, kan man även scanna en QR-kod och se en kort film med själva övningen. För att kunna genomföra projektet behövdes någon som kunde mer om film och teknik, varpå även Studiefrämjandet kom med i samverkan.

Station nummer 1 hittar du på Krokgatan, bakom Kaffestugan och slingan går sen vidare mot båthamnen och Orsa camping. Du kan själv välja om du vill starta någon annanstans efter vägen.

Kartan kommer inom kort finnas för nedladdning på Korpens Länk till annan webbplats. och Orsa kommuns hemsida.

Information
Datum: Fredag 03 december
Tid: 14.00 - 15.00
Plats: Dalagatan 1 - på baksidan
Arrangör: Korpen, Studiefrämjandet och Orsa Kommun
Senast uppdaterad: 3 december 2021