Nu lanserar vi Orsa kommuns grafiska profil

Onsdagen den 29 maj får Orsa kommun ett nytt utseende. Då lanserar vi äntligen vår nya grafiska profil, som anger hur kommunikationen ska se ut visuellt när Orsa kommun är avsändare.

Bild på grafiska mönster, slipstensmönster och naturmönster i olika färger

Mönster och grafiska element i den nya grafiska profilen. Slipstenen används i flera olika mönster och är Orsas främsta grafiska kännetecken. Naturmönstren heter timmerstuga, vatten, björn och skog.

Den nya grafiska profilen innehåller ett uppdaterat kommunvapen, nya färger, mönster och typsnitt. Det finns riktlinjer för typografi och bildspråk. Den grafiska profilen ska göra kommunikationen enhetlig, tydlig och inbjudande.

– Vi har såklart använt slipstenen med sitt fantastiska grafiska mönster. Men vi har också tagit fram färger och mönster som ska spegla Orsas vackra natur, säger kommunikationschef Emma Jidemyr.

Orsa.se följer redan nya grafiska profilen

Arbetet med att ta fram den nya grafiska profilen har pågått sedan förra året och kommunstyrelsen godkände förslaget i höstas. Orsas nya webbplats, orsa.se som du besöker just nu och som lanserades i februari, följer redan den nya grafiska profilen.

– Vi kommer dock inte ha möjlighet att byta ut alla flaggor, skyltar eller andra delar som visar att Orsa kommun är avsändare. Det är inte ekonomiskt eller miljömässigt försvarbart. Men allt nytt grafiskt material som tas fram ska följa den nya grafiska profilen, säger kommunikationschef Emma Jidemyr.

Senast uppdaterad: 21 maj 2019