Orsa kommun ger gåva till medarbetarna – som tack för deras insats under coronapandemin

Medarbetarna i Orsa kommun kommer att få en extra gåva av kommunen som tack för sitt fantastiska arbete under coronapandemin. Gåvan består av presentkort som kan användas hos lokala företag.

En hand sträcker ut en röd ros till någon. Foto.

Kommunen beslutade redan i våras att dela ut en tidig julklapp till alla medarbetare i form av presentkort på 200 kronor. Fokus då var att stötta det lokala näringslivet.

Orsa kommuns medarbetare har gjort ett fantastiskt arbete under 2020. Trots att alla medarbetare på olika sätt har fått hantera konsekvenser av den pågående pandemin så har kommunen redovisat ett gott resultat. Därför föreslås alla medarbetare i kommunen få ytterligare en julgåva med 200 kronor i presentkort att använda hos lokala företag i Orsa.

Undantag från skattelagstiftningen
Från och med 1 juni 2020 och året ut får medarbetare ta emot gåvor av arbetsgivaren till ett värde upp till 1000 kronor utan att det förmånsbeskattas. Detta gäller utöver möjligheten att ta emot skattefria gåvor som redan tidigare funnits, till exempel julgåvor. Undantaget gäller för gåvor som arbetsgivaren lämnar från 1 juni till och med 31 december 2020.

Medarbetare inom vård och omsorg får extra uppskattning

Kommunens medarbetare inom vård och omsorg har stått i frontlinjen under pandemin. De har haft samma antal brukare inom hemtjänsten, särskilt boende och omsorgen och har dessutom arbetat ihärdigt och framgångsrikt för att hålla smittan borta från våra mest utsatta grupper. Medarbetarna föreslås därför få extra uppskattning för väl utfört arbete med en gåva på 800 kronor. Extragåvan på 800 kronor ges i form av presentkort som kan användas hos Orsas lokala företag.

Beslutet om gåvan togs under måndagen av kommunstyrelsen.

- Det känns jättebra att vi på det här sättet kan visa vår uppskattning till medarbetarna för det fantastiska arbete som de gör i den situation vi befinner oss i, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Thalin (C). Samtidigt bidrar presentkortet till att stötta det lokala näringslivet.

Senast uppdaterad: 28 april 2021