Orsaskolan fortsätter sin undervisning på plats

Skolan kommer att anpassas för att minska trängsel och smittspridning i korridorer, klassrum och matsal. Därför blir det en dag extra ledigt för elever i årskurs 7-9. Undervisningen startar tisdagen den 12 januari.

Elever sitter med läroböcker och pluggar. Foto.

Eleverna i årskurs 7 och 8 startar enligt schema den 12 januari. Eleverna i årskurs 9 startar med hemstudiedag den 12 januari och undervisning på plats enligt ordinarie schema den 13 januari.

Följande åtgärder kommer att göras på Orsaskolan för att minska trängsel och smittspridning i korridorer och klassrum och för att kunna öka möjligheten att hålla avstånd:

  • År 9 kommer att flyttas till Orsa Lärcentrum och ha all sin undervisning där, de kommer även att äta lunch i de lokalerna.
  • År 8 har tvålärarskap i de flesta ämnen och klasserna kommer delas i två grupper för att minska elevantalet i klassrummen.
  • År 7 delar upp eleverna om det finns resurs kopplad till klassen.
  • Biblioteket och cafeterian kommer att hållas stängda för att minska trängsel.

- Det som är extra viktigt nu är att man stannar hemma vid minsta förkylningssymtom, detta gäller samtliga på skolan, säger Anna-Karin Alfredsson, rektor på Orsaskolan.

Mer information till vårdnadshavare finns på vår lärplattform SchoolSoft Länk till annan webbplats..

Ändrad förordning 2020:115 ger grundskolan möjlighet från och med 11 januari 2021 att vidta fler åtgärder för att undvika trängsel och minska smittspridningen Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 29 januari 2021