Orsa kommun öppnar upp för barn och ungas idrotts- och fritidsaktiviteter

Regeringen uppmanar fortsatt kommuner och regioner att hålla verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig, stängd fram till och med den 7 februari 2021 men undantar barn och ungas idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter.

En väldigt ung hockeyspelare i full utrustning på isen. Foto.

Så här påverkas kommunens verksamheter av de skärpta restriktionerna som förlängs till den 7 februari 2021.

Bibliotek och kulturhus:
Biblioteket är fortsatt stängt. Biblioteksservice erbjuds via telefon och mejl under begränsade öppettider. Länk till annan webbplats. Vi fortsätter erbjuda utlämning av bokkassar. Utställningshallen är fortsatt stängd.

Ungdomens hus:
Fortsatt stängt på grund av begränsade ytor utifrån pandemilagens krav på 10 kvadratmeter per person. Vi tittar på möjligheten att ha digital fritidsgård.

Simhallen:
Fortsatt stängt på grund av att omklädningsrummen är för små för att klara pandemilagens krav på 10 kvadratmeter per person. Skolverksamhet fortsätter som vanligt.

Ishallen:
Öppnar för föreningsdriven gruppverksamhet för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Inga omklädningsrum får användas, utan samtliga måste komma ombytta. Ingång via stora plåtdörren utanför cafeterian, via läktaren och ut på isen. Utgång genom plåtdörren utanför lilla korridoren. Skyltat. Max 22 personer får vistas på läktaren samtidigt. Skolverksamhet, även hockeygymnasiet, fortsätter som vanligt. Ingen allmänhetens åkning.

Sporthallar:
Öppnar för föreningsdriven gruppverksamhet för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Alla måste komma ombytta, inga omklädningsrum får användas. Skolverksamhet fortsätter som vanligt.

Returbutiken:
Fortsatt stängt.

Sportoteket:
Fortsatt stängt.

Senast uppdaterad: 22 januari 2021