Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på digitalt besök i Orsa

Under fredagen hade kronprinsessan Victoria och prins Daniel ett videomöte med kommunstyrelsens ordförande Mikael Thalin (C). Kronprinsessparet ville informera sig om situationen i Orsa med anledning av pandemin, och ville veta vilka stora frågor som är aktuella i kommunen.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria på digitalt besök i Orsa. Här i samspråk med kommunalrådet Mikael Thalin (C). Foto.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria på digitalt besök i Orsa. Här i samspråk med Orsas kommunalråd Mikael Thalin (C).

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade videomöte med kommunstyrelsens ordförande Mikael Thalin (C) under fredagen. Mötet var 20 minuter långt och genomfördes via Teams. Inbjudan till videomötet kom ifrån hovet, och tanken är att alla Sveriges kommuner ska få ett digitalt besök av kronprinsessparet.

Under samtalet diskuterades bland annat den nya sträckningen av E45:an, byggandet av nytt särskilt boende, Orsas genom tiderna största satsning på över 300 miljoner kronor. Kronprinsessparet fick också veta att kommunen planerar ett nytt strandnära boende, Lövastrand i södra Orsa, planen är cirka 100 bostäder i olika bostadsformer.

Kronprinsessparet var också intresserade av hur företagen i Orsa klarat pandemin och hur kommunen jobbar med trygghetsfrågor och psykisk ohälsa. Mikael berättade att Orsa stått sig bra bland annat för att kommunen är en stor besöksdestination och det varit populärt med hemester under pandemin. Han berättade vidare att vi jobbar aktivt med trygghetsskapande åtgärder via Brottsbekämpande rådet BRÅ, vi gör regelbundna lägesanalyser och vi har bra hjälp av vår kommunpolis. Vi har en ungdomsstrateg som jobbar med ungdomsfrågor och psykisk ohälsa och vi har nyss fått resultatet av en stor enkät som våra ungdomar fått besvara. Den visar bland annat att många ungdomar mått dåligt av att inte kunna umgås med sina kompisar under pandemin.

Videomötet avslutades med att kronprinsessan Victoria och prins Daniel bad Mikael hälsa alla Orsabor och önska en fin höst.

- Det var ett viktigt och bra samtal. Det är alltid trevligt att kungahuset som en central aktör uppmärksammar Orsa säger Mikael Thalin, kommunstyrelsens ordförande (C).

Senast uppdaterad: 27 augusti 2021