Nu öppnas ansökan för Visionspengen

Från och med den 1 september kan du ansöka om att få ta del av Visionspengen. 200 000 kronor är öronmärkta för idéer som går i linje med vår vision, Vision Orsa 2050. Ansökan är öppen till den 30 september och det är Orsaborna själva som kommer att rösta fram de bästa idéerna.

12 glödlampor med olika idéer i. Illustration.

Allt började i mars 2020 då vi i kommunfullmäktige beslutade om en körriktning för Orsas framtida utveckling. Vision Orsa 2050 arbetades bland annat fram genom en gedigen åsiktsinsamling från alla invånare, ung som gammal.

- Det blev så tydligt att det finns så mycket kraft och idéer här i bygden och vi vill fortsätta involvera invånarna i detta. En del i detta är bland annat Visionspengen, säger Henrik Göthberg, verksamhetschef för Service och Utveckling

Den 1 september öppnar orsa.se/visionspeng Länk till annan webbplats. där vem som helst kan lämna in sin idé om hur man kan göra Orsa ännu bättre. 200 000 kronor per år kommer att delas ut under projektets treårs period. Motprestationen är endast att din idé går i linje med vår vision samt att du ansvarar för att driva projektet från start till mål. Omröstningen av de bästa idéer görs av Orsaborna själva.

- Vi ser med spänning fram emot att få in alla idéer nu, säger Henrik Göthberg.

Senast uppdaterad: 1 september 2021