Enkät om företagsklimatet - Orsa bäst i Dalarna

Idag presenterades resultatet från den årliga enkätundersökningen om företagsklimatet, från Svenskt Näringsliv. Orsa fortsätter utvecklas starkt och är nu bästa kommun i Dalarna.

Bild

Sammanfattande omdöme av företagsklimatet i riket, Dalarna och Orsa över tid

Varje år mäter Svenskt Näringsliv drygt 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Svaren från enkäten ger en bild av hur företagsklimatet uppfattas av företagen. Frågorna handlar bland annat om kontakter med kommunen, myndighetsutövning, dialog och infrastruktur.

Orsa kommun har fortsatt en positiv utveckling med ett samlat omdöme på 4,2 och är nu bäst i Dalarna, följt av Rättvik och Vansbro. Motsvarande siffra för riket är 3,4 och för Dalarna 3,5. Samverkan är nyckelordet för den stigande trenden, det här arbetet har alla företagare, tjänstemän, organisationer och politiker gjort tillsammans.

- Vi lägger stort fokus i hela vår organisation på att stärka företagsklimatet i kommunen och det här visar att vi är på rätt väg. Undersökningen ger oss också bra indikationer på vilka frågor vi ska lägga ännu mer kraft på för att fortsätta den positiva utvecklingen säger Mikael Thalin (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Senast uppdaterad: 31 maj 2022