17 nyutbildade undersköterskor inom omsorgen

För att höja kompetensen hos medarbetarna och skapa en högre kvalitet i omsorgsarbetet och vården av äldre, har 17 medarbetare i Orsa kommun utbildat sig till undersköterskor. Medarbetarna har fått studera och arbeta samtidigt, vilket har gjort att fler kunnat ta chansen att vidareutbilda sig.

Bilden visar 14 av de 17 nyexaminerade undersköterskorna på Orsa kommun.

De färdigutbildade undersköterskorna firade sin fullgjorda yrkesutbildning.

Tidigare hade Orsa kommuns omsorgsverksamhet en stor andel medarbetare som saknade formell utbildning som undersköterskor. Satsningen att utbilda medarbetare till undersköterskor inleddes 2020 som ett led i att alla ska känna sig trygga med sina arbetsuppgifter inom omsorgen. Nu har den andra undersköteskeklassen fullgjort sin yrkesutbildning.

– Det är så roligt att modellen med kombination av jobb och studier har fungerat så bra, säger omsorgschef Jesper Karlsson. Det här är verkligen toppenbra för både medarbetare och verksamhet.

Kombinera arbete och studier

– Det har inte alltid varit lätt att jobba heltid och plugga samtidigt, men vi har haft uppmuntrande chefer och en otroligt bra lärare, säger Erik Lewne, en av deltagarna. Jag känner stor tacksamhet över att ha fått den här möjligheten.

Satsningen fortsätter med ytterligare en klass som påbörjat sin utbildning under 2022.

Erik Lewne, nybliven undersköterska. Foto.
Senast uppdaterad: 25 januari 2023