Mora, Orsa och Älvdalen blev topp tre till utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun

Publicerad: 22 november 2023

Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, som har gemensam IT-förvaltning, var gemensamt nominerade till Sveriges Digitaliseringskommun 2023. I går kväll på invigningen av Kvalitetsmässan i Göteborg avgjordes vilken kommun som tog hem utmärkelsen i år.

En man sitter framför en bärbar dator och håller i en glödlampa som visualiserar teknik.

Till Sveriges Digitaliseringskommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. Syftet med utmärkelsen är att stimulera den fortsatta moderniseringen och förbättringen i kommunerna.

Bakom utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun står Sveriges Kommuner och Regioner, Myndigheten för digital förvaltning, Regeringskansliet, TechSverige, Microsoft, Telia, Vinnova och Kvalitetsmässan.

– Vi är glada över att ha blivit nominerade och tagit oss till en topp tre-placering. Vi fortsätter vårt samarbete och utveckling för att möta våra medborgare och företagens förväntningar på tillgänglighet samt för att underlätta arbetet för våra medarbetare, säger kommunchef Marie Ehlin. Vi gratulerar Värmdö kommun som tog hem utmärkelsen i år.

Nominerade till utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun 2023 var Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Värmdö kommun samt Nacka kommun.

Senast uppdaterad: 22 november 2023