Jobba

I Orsa finns en varierad arbetsmarknad och ett välmående näringsliv. Viktiga branscher är besöksnäring, skogsnäring, entreprenad och byggverksamhet. Kommunen är en stor arbetsgivare med drygt 500 anställda. Orsa har låg arbetslöshet, och företagens största utmaning är många gånger att hitta arbetskraft och kompetens.

Många möjligheter

I Orsa finns många möjligheter att skapa det arbetsliv du drömmer om. Många spännande företag i näringslivet söker hela tiden ny kompetens. Är pendling ett alternativ för dig öppnar arbetsmarknaden upp sig ännu mer med närliggande kommuner. Kanske vill du starta upp en egen verksamhet? Eller vara en av många kombinatörer - som kombinerar en anställning med eget företagande. Har du redan ditt drömjobb och vill fortsätta arbeta på distans? Stadsnätet i Orsa är väl utbyggd och ger möjligheter till snabb fiber i nästan hela kommunen. Att arbeta på distans fungerar därför oftast väldigt bra.

Orsas näringsliv på 2 minuter

Näringslivskontoret är länken mellan näringsliv och kommun. Här kan du få hjälp med frågor, service och rådgivning kopplat till din verksamhet, samt vägledning när du vill starta, utveckla eller etablera företag i Orsa.

I Orsa finns en rad aktiviteter, nätverk och mötesplatser för att träffas, inspireras, utvecklas och växa tillsammans. Bland annat annordnas företagarfrukostar, företagsbesök och olika föreläsningar.

Följ Orsas näringsliv på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..