Välkommen till nya orsa.se!

Välkommen till Orsa kommuns nya webbplats orsa.se. Vi hoppas att du som använder den kommer ha stor nytta av den och att den ska vara lätt att använda.

Färgglada ballonger som flyger i luften, blå himmel

Fredagen den 1 februari lanserar vi webbplatsen du just nu besöker – orsa.se. Den nya webbplatsen är mobilanpassad, har en ny design, nya funktioner och ett helt uppdaterat innehåll.

Fokus har varit på att ta fram en ny webbplats som är användarvänlig och tillgänglig för alla. En stor del i tillgänglighetsarbetet har varit språket. Alla som jobbar med att skriva på webben har utbildats i Klarspråk för att kunna skriva enkelt, begripligt och korrekt.

Innehållsarbetet kommer fortsätta
Arbetet med innehåll, det vill säga att skriva nya texter och ta fram nya bilder, har tagit längre tid än planerat. Därför finns inte alla sidor ännu. På vissa sidor kan det även saknas bilder och länkar som vi behöver lägga till. Vi kommer att fortsätta arbetet med att färdigställa detta.

- En webbplats blir aldrig färdig, den behöver uppdateras och justeras regelbundet. Så det är egentligen inget konstigt med det. Men nu har vi ändå en ny lättarbetad plattform, säger kommunikationschef Emma Jidemyr.

E-tjänstplattform lanseras under hösten
Den nya webben kommer inte innehålla några e-tjänster. Anledningen är att vi vill skapa en plattform för e-tjänsterna så att du som användare bara behöver logga in på ett ställe för att kunna följa alla dina ärenden på ett och samma ställe. E-tjänstplattform kommer att upphandlas under hösten i ett gemensamt projekt med alla kommuner i Dalarna.

E-tjänster kräver också ofta någon typ av verksamhetsutveckling, och därför har det legat utanför webbprojektet.

Frågor? Synpunkter?
Saknar du något? Är något svårt att hitta eller svårt att förstå?
Vi på kommunikationsenheten blir väldigt glada för konstruktiv feedback, du kan mejla den till oss på kommunikation@orsa.se

Senast uppdaterad: 6 maj 2019