Vill du hjälpa oss med nya infartstavlor?

När vi nu ska uppdatera våra stora infartstavlor med nya årstidsbilder vill vi ha din hjälp. Hur vill du att vi ska hälsa besökare, ortsbor och andra som passerar Orsa välkomna? Skicka in din årstidsbild som visar det bästa, det finaste, det mest spektakulära från ditt Orsa.

Fyra bilder från våra infartstavlor. Collage.

Ett axplock av våra tidigare infartstavlor.

En solnedgång över Orsasjön, en skotertur i vinterlandskap, barnens dans kring midsommarstången, utsikten från älgpasset eller kanske en bild från ditt mysigaste fikaställe. Din bild kan bli den som hälsar alla välkommen till Orsa. Fem vinnande bilder ska utses, som var och en ska representera en årstid samt den "femte" årstiden vi ofta kan njuta av i Orsa, vårvintern.

Av alla inskickade bilder kommer 15 finalister plockas ut av en jury och därefter röstar Orsas invånare fram de fem vinnande bilderna.

Förutom att bilderna kommer välkomna alla till Orsa på våra stora infartstavlor finns chansen att få sin bild utställd på Orsa Kulturhus i sommar. Vinnarna samt utvalda bidrag får en plats på sommarutställningen som pågår 18 juni till 13 augusti.

 • Bilden ska vara högupplöst, liggande, i färg och i bildformatet JPG.
 • Finns det personer med på bilden måste deras godkännande till medverkan kunna styrkas. Vid barn under 18 år gäller m¨ålsmans godkännande. För de 15 bilder som blir uttagna till final gäller att modellavtal finns med varje person på bilden. Orsa kommun tillhandahåller dessa avtal till finalisterna.
 • Bilden får inte vara äldre än 5 år.
 • Man kan delta i tävlingen med en bild per person.
 • Tänk på att bilden kommer sitta längs en bilväg och vara i storformat. Undvik därför motiv med alltför mycket detaljer, det hinner man inte ta till sig.
 • Vid deltagande i tävlingen ger man Orsa kommun rättigheter till bilden, utan krav på ekonomisk ersättning. Rättigheten innebär att vi får visa bilden på våra infartstavlor och på vår sommarutställning och i samband med detta även på vår webbplats och i sociala medier. Bilden kan komma att beskäras om formatet kräver det.
 • En jury bestående av representanter från Orsa kommun kommer utse finalisterna.
 • Juryn förbehåller sig rätten att komplettera med fler bilder om det inte kommer in tillräckligt med tävlande bidrag.
 • Medlemmar i juryn, och dess närstående, får inte delta i tävlingen.
 • Senast 6 februari ska bilden skickas in.
 • Finalisterna presenteras 14 februari. Röstning pågår till 4 mars.
 • Vinnarna samt utvalda bilder kommer även visas på sommarens utställning på Orsa Kulturhus 18 juni till 13 augusti.

Anmäl dig till tävlingen genom att mejla din bild tillsammans med en kort information var och när den är tagen samt namn och telefonnummer till tavling.infartstavla@orsa.se

Senast 6 februari ska bilden kommit in till oss.

Den 14 februari presenteras finalisterna, och då kan man börja rösta fram vinnarna. Man kommer bland annat kunna se bilderna här på webben, på facebook, i Kompassen och utställda på Kulturhuset.

Under januari kommer mer information om hur man röstar här på webben. Det kommer också vara möjligt att rösta på Kulturhuset.

Senast uppdaterad: 10 januari 2022