Nätverk och projekt

Näringslivskontoret är en länk mellan näringslivet och kommunen. Näringslivskontoret bevakar och kommunicerar näringslivets intressen och behov för att skapa förutsättningar för en positiv utveckling i kommunen.

Personer på möte, en kvinna står och en man och en kvinna sitter ner

Här är några exempel på aktiviteter som Näringslivskontoret anordnar för dig som är företagare i Orsa kommun:

 • Företagarfrukost
  Första fredagen i varje månad arrangerar vi tillsammans med Företagarna Orsalänk till annan webbplats frukostmöten. Vi presenterar intressanta händelser i Orsa, nystartade företag, information från kommunen, aktuella upphandlingar och även evenemang. För att visa upp vilka lokaler och företag som finns i Orsa flyttar vi runt. Aktuell information om frukosten finns på Näringslivskontorets facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Företagsstafetten
  Varje måndag klockan 8.00 presenterar vi ett Orsa-företag på Näringslivskontorets  facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Företaget får skicka stafettpinnen vidare till ett nytt företag. Målet är att visa upp vilka företag som är verksamma i Orsa.

 • Veckans företagsbesök
  I samarbete med kommunledningen besöker vi två företag varje vecka. Bakgrunden till besöken är att politiker och kommunledning vill ha en dialog med företagarna. Besöken presenteras på Näringslivskontorets facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster varje torsdag.

 • Företagarveckan
  Varje år under vecka 15 hålls en företagarvecka i Orsa. Konceptet bygger på att några större företag öppnar upp sina dörrar och bjuder in allmänheten för att visa upp sina verksamheter. Veckan bjuder även på intressanta föreläsningar. Både skolelever och politiker besöker företag - målet är att hela Orsa ska andas företagande under vecka 15.
Senast uppdaterad: 4 mars 2021