• Startsida
  • / Prins Gabriels skidled i Koppången

Prins Gabriels skidled i Koppången

Den 12 mars 2021 invigdes prins Gabriels skidled i Koppångens naturreservat, norr om Orsa. Ett skidspår speciellt anpassat för barn. På invigningen närvarade landshövding Ylva Thörn och kommunstyrelsens ordförande i Orsa kommun, Mikael Thalin.

Bild

På invigningen av prins Gabriels skidled i Koppången deltog landshövding Ylva Thörn och kommunstyrelsens ordförande i Orsa kommun, Mikael Thalin (Foto: Anna Nylander, Länsstyrelsen).

Skidspåret var en av dalfolkets två dopgåvor till prins Gabriel, Hertig av Dalarna, när han döptes 2017. Men även om gåvan är till prins Gabriel så kommer den alla barn till del.

– Prins Gabriels skidled är ett utmärkt exempel på upplevelser som finns här, och som lockar ut barn och unga i naturen för att både leka och lära. I år är det ju Friluftslivets år och det känns extra viktigt att lyfta vår vackra natur och allt som finns att göra i Dalarna, säger landshövding Ylva Thörn.

Den två kilometer långa skidleden är framförallt till för barn men passar alla åldrar. Att åka skidleden blir en spännande upplevelse i skogen där man lär sig om naturen medan man skidar sig fram i spåret.

– Vi har försökt att skapa något annorlunda här, ett lärorikt äventyr för barn och unga. Skidleden är lagom utmanande, alla ska kunna ta sig runt. Och här finns mycket annat att göra också, som i slogboden Björnidet där man kan fika, leka och lyssna på musik och olika djurläten, berättar friluftslivssamordnare Henny Sahlin på Länsstyrelsen i Dalarnas län.

Läs hela nyheten och se filmerna om prins Gabriels skidled på Länsstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 19 mars 2021