Digital kompetens för framtiden

Bild

Samhällets digitalisering har lett till att flera olika myndigheter ställer kravet att du har ett bank-id för att kunna använda dig av deras e-tjänster. För att kunna stå som arbetssökande på arbetsförmedlingen ställer de kravet att du själv ska kunna aktivitetsrapportera och ha grundläggande datakunskaper. Alla förväntas även hitta på internet och det är där du får fram ansökningshandlingar, gör sjukanmälan, söker jobb och mycket mer.

Projektet Digital kompetens för framtiden är ett EU-projekt via Leader som genomförs under en tvåårsperiod med start 1 januari 2020 till 3 september 2022. Syftet med projektet är bistå med ökad kunskap inom områdena grunddata, digitalisering/internet, kunna hantera E-tjänster, Bank-ID och söka jobb och kunna lägga in sig i sökbanker. Lära sig att själva fylla i ansökningsblanketter på till exempel Försäkringskassan och aktivitetsrapportera till Arbetsförmedlingen.

Målet är att alla deltagare ska ha fått ökad kompetens inom digital teknik och komma närmare arbetsmarknaden. På lång sikt ska projektet höja den digitala kompetensen hos deltagarna och leda till egen försörjning.

Har du frågor? Kontakta handläggare Samah Saeed. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 6 april 2022