Levande grafik

Konstgrafiska dagar i Orsa 20-21 november 2021 som bjuder på workshop, föredrag, panelsamtal, utställningar och videoverk.

Människor arbetar i en grafikverkstad. Foto.

Innehåll:

I slutet av november fyller vi Orsa konsthall, skaparsalen och Orsa grafiks verkstad med aktiviteter, verk, samtal och möten för dig som är nyfiken på konstgrafik eller redan erfaren utövare. Under helgen har du bland annat möjlighet att titta in på vernissagen av nya utställningen i konsthallen, lyssna på panelsamtalet eller något av föredragen, träffa konstnärerna eller bekanta dig med Orsa grafiks verkstad. Endast workshopen som bara har 8 plaster kräver föranmälan. Fullständigt program publiceras här inom kort.

Medverkande:

Jordi Arkö, konstnär och en av grundarna till Orsa konstgrafiska verkstad.

Lina Nordenström, bildkonstnär, just nu aktuell med utställning på Grafiska sällskapet. Mer om Lina: www.grafikverkstan.se/lina-nordenstrom Länk till annan webbplats.

Hilda Lindström, konstnär och grafiker från Falun, baserad i Stockholm och Saxnäs, har studerat konst i bland annat Polen och brinner för att vidareutveckla konstgrafiken i Sverige. Mer om Hilda: www.hildalindstrom.net Länk till annan webbplats.

Maev Lenaghan, bildkonstnär och grafiker från Irland, baserad i Stockholm. Hon har studerat grafik och visuell kommunikation och varit lärare i grafik på bland annat Konstfack. Mer om Maev: www.maevlenaghan.com Länk till annan webbplats.

Orsa grafiks styrelse med flera.

Välkommen!

Orsa kommun i samarbete med Orsa grafik och Region Dalarna

Arrangemanget är kostnadsfritt för deltagare och vänder sig till grafiker som söker verkstad att arbeta i, aktiva konstnärer inom andra fält som är nyfikna på en introduktion till konstgrafik samt övriga intresserade. Programmet börjar klockan 12.00 på lördagen och avslutas vid 15-tiden på söndagen.

Under helgen kan du delta i en workshop i sockerakvatint på kopparplåt med Maev Lenahgan. Den vänder sig speciellt till konstnärer inom andra fält än grafik som vill prova på en konstgrafisk teknik. Workshopen sker i Orsa grafiks verkstad, har endast 8 plaster och kräver anmälan. Mer information om workshopen kommer inom kort men du har möjlighet att anmäla dig redan nu. De övriga programpunkterna; panelsamtal, föredrag, videoverk och utställningen i Orsa konsthall är öppna för alla och du kan delta på en eller flera utan föranmälan.

Reser du långt för att delta på arrangemanget kan vi tipsa om olika boenden att boka i närområdet. För studerande/arbetslösa/andra intresserade kan vi erbjuda billigt (delat) boende lördag-söndag.

För mer information eller anmälan, orsagrafikdagar@gmail.com

Fullständigt program publiceras här inom kort.

För mer information eller anmälan, orsagrafikdagar@gmail.com

Orsa grafik har just nu plats för fler aktiva konstnärer i den unika verkstaden med möjligheter för torrnål, etsning, fotopolymer, collografi, träsnitt, screentryck, boktryck och bokbinderi. Verkstaden har också utrustning för att kombinera digitala och traditionella tekniker. Under arrangemanget 20-21 november kan du därför, utöver programpunkterna, bekanta dig med verkstadens möjligheter, bli medlem i Orsa grafik och få en handledare och/eller boka tider för arbete i verkstaden. För mer information om Orsa grafik, www.orsagrafik.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 7 oktober 2021