Levande grafik

Konstgrafiska dagar i Orsa 20-21 november 2021 som bjuder på workshop, föredrag, panelsamtal, utställningar och videoverk.

Människor arbetar i en grafikverkstad. Foto.

Innehåll:

I slutet av november fyller vi Orsa konsthall, skaparsalen och Orsa grafiks verkstad med aktiviteter, verk, samtal och möten för dig som är nyfiken på konstgrafik eller redan erfaren utövare. Under helgen har du bland annat möjlighet att titta in på vernissagen av nya utställningen i konsthallen, lyssna på panelsamtalet eller något av föredragen, träffa konstnärerna eller bekanta dig med Orsa grafiks verkstad. Endast workshopen som bara har 8 plaster kräver föranmälan.

Medverkande:

Jordi Arkö, konstnär och en av grundarna till Orsa konstgrafiska verkstad.

Lina Nordenström, bildkonstnär, just nu aktuell med utställning på Grafiska sällskapet. Mer om Lina: www.grafikverkstan.se/lina-nordenstrom Länk till annan webbplats.

Hilda Lindström, konstnär och grafiker från Falun, baserad i Stockholm och Saxnäs, har studerat konst i bland annat Polen och brinner för att vidareutveckla konstgrafiken i Sverige. Mer om Hilda: www.hildalindstrom.net Länk till annan webbplats.
Här kan du läsa mer om UNDERDOG - Hilda Lindströms utställning i Orsa konsthall.

Maev Lenaghan, bildkonstnär och grafiker från Irland, baserad i Stockholm. Hon har studerat grafik och visuell kommunikation och varit lärare i grafik på bland annat Konstfack. Mer om Maev: www.maevlenaghan.com Länk till annan webbplats.

Orsa grafiks styrelse med flera.

Välkommen!

Orsa kommun i samarbete med Orsa grafik och Region Dalarna

Så här ser helgens program ut, med reservation för små förändringar. I arrangemangets Facebookevent Länk till annan webbplats. ger vi utförligare beskrivningar av alla programpunkter.

Lördag 20 november

Tid

Vad händer

12:00-13:00

Drop-in i grafikverkstan

13:00-13:30

Jordi Arkö hälsar alla välkomna och berättar om verkstans historia - grafikverkstan

13:30-14:15

 Vernissage och konstnärssamtal med Hilda Lindström i hennes nya utställning "Underdog". Samtalsledare: Monika Wennergren från Orsa grafik. Vernissagen fortsätter sedan till 15.30 - konsthallen

14:30-15:30

Workshop i grafikverkstan

15:30-16:15

Lars G Holm från Orsa grafiks styrelse visar runt i grafikverkstan

16:15-18:00

Fortsättning workshop i grafikverkstan

16:30-17:30

Panelsamtal: “Vad ser vi för tendenser inom konstgrafik idag?” "Vad kan kollektivverkstäderna ta för roll i den utveckling som vi ser?" Panelen består av Lina Nordenström, Hilda Lindström och P-O Söderlund. Moderator: Jordi Arkö – skaparsalenSöndag 21 november

Tid

Vad händer

09:00-12:00

Fortsättning workshop i grafikverkstan

10:30-11:30

Premiär för ett video-verk av Megan Adie där hon låter sin andra profession som musiker influera det grafiska arbetet - skaparsalen

13:00-14:30

Föredrag av Lina Nordenström om sitt konstnärskap - skaparsalen

14:30-15:00

Gemensamt avlsut och redovisning av workshopen - grafikverkstan


För mer information eller anmälan, orsagrafikdagar@gmail.com

Arrangemanget är kostnadsfritt för deltagare och vänder sig till grafiker som söker verkstad att arbeta i, aktiva konstnärer inom andra fält som är nyfikna på en introduktion till konstgrafik samt övriga intresserade. Programmet börjar klockan 12.00 på lördagen och avslutas vid 15-tiden på söndagen.

Under helgen kan du delta i en workshop i sockerakvatint på kopparplåt med Maev Lenahgan. Den vänder sig speciellt till konstnärer inom andra fält än grafik som vill prova på en konstgrafisk teknik. Workshopen sker i Orsa grafiks verkstad, har endast 8 plaster och kräver anmälan. Mer information om workshopen kommer inom kort men du har möjlighet att anmäla dig redan nu. De övriga programpunkterna; panelsamtal, föredrag, videoverk och utställningen i Orsa konsthall är öppna för alla och du kan delta på en eller flera utan föranmälan.

Reser du långt för att delta på arrangemanget kan vi tipsa om olika boenden att boka i närområdet. För studerande/arbetslösa/andra intresserade kan vi erbjuda billigt (delat) boende lördag-söndag.

I arrangemangets Facebookevent Länk till annan webbplats. ger vi utförligare beskrivningar av alla programpunkter.

För mer information eller anmälan, orsagrafikdagar@gmail.com

Orsa grafik har just nu plats för fler aktiva konstnärer i den unika verkstaden med möjligheter för torrnål, etsning, fotopolymer, collografi, träsnitt, screentryck, boktryck och bokbinderi. Verkstaden har också utrustning för att kombinera digitala och traditionella tekniker. Under arrangemanget 20-21 november kan du därför, utöver programpunkterna, bekanta dig med verkstadens möjligheter, bli medlem i Orsa grafik och få en handledare och/eller boka tider för arbete i verkstaden. För mer information om Orsa grafik, www.orsagrafik.se Länk till annan webbplats.

Följ Orsa grafik på Facebook Länk till annan webbplats.
Följ Orsa grafik på Instagram Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 15 november 2021