UNDERDOG - Hilda Lindström ställer ut i Orsa konsthall

Hilda Lindström är bildkonstnär med rötterna i grafiken (screentryck, träsnitt, etsning) som intresserar sig för subkulturer, den yngre generationens livsstil och samtida kulturella tendenser. I utställningen UNDERDOG utforskar hon sportvärldens "vinnarskallementalitet" och skildrar med inspiration från politiska- och propagandaaffischer en värld av underliggande budskap.

Bild från utställdningen Underdog, text på vit bakgrund. 

Utställningen UNDERDOG undersöker sportvärldens ”vinnarskallementalitet”. Hur bygger man upp en vinnare från grunden med hjälp av mental träning? Hur klarar man av motgångar? Hur klarar man av framgång?

Upprepade mantran hämtat från pep talks har tryckts gång på gång, för att nöta in dess budskap, en eskalerande trappa där misslyckande inte finns på kartan.

UNDERDOG skildrar känslan av att ständigt arbeta i motvind men att aldrig, inte under några omständigheter, ge upp. Inspirerad av politiska- och propaganda affischer skildrar Lindström en värld av underliggande budskap.

Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” - Winston Churchill

Utställningen UNDERDOG pågår i Orsa konsthall 20 november-30 december 2021


Om Hilda Lindström

Hilda Lindström är bildkonstnär med rötterna i grafiken (screentryck, träsnitt, etsning). Tekniskt sträcker sig hennes preferenser i tid från analoga trycktekniker, mot nya medier (installation, fotografi, video). Hon har lätt för att lära sig nya tekniker och att kombinera dessa med dem som hon redan behärskar.

Hilda Lindström är intresserad av aspekter av det moderna livet (subkulturer, den yngre generationens livsstil och samtida kulturella tendenser som återspeglas i olika länder.) Lindström har under flera år levt som expat i Östeuropa, med ett mobilt liv som resenär och som korsar olika kulturer. Hennes geografiska placering ligger till grund för hennes konstnärsskap, där en önskan om att förstå sin egen personliga historia i förhållande till olika miljöer, rekognosceras.


Vernissage och konstnärssamtal lördag 20 november 13.30

Möt Hilda Lindström i ett fördjupande samtal om utställningen. Samtalsledare är Monika Wennergren från Orsa grafik. Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor direkt till Hilda Lindström. Vernissagen fortsätter sedan fram till 15.30

Utställningen är en del av arrangemanget Levande grafik - konstgrafiska dagar i Orsa 20-21 november som även bjuder på workshop, föredrag, panelsamtal och videoverk. Information om hela arrangemanget hittar du här

Senast uppdaterad: 16 november 2021