Orsa gör rekordklättring i näringslivsranking

Idag presenterades Svenskt Näringslivs ranking av näringslivsklimatet i svenska kommuner. Orsas resultat har ökat markant det senaste året och när företagarna får ge ett sammanfattande omdöme så är Orsa nu tredje bästa företagskommun i Dalarna, efter Rättvik och Vansbro.

Bild

Svenskt Näringslivs ranking görs med enkäter som både företagare och politiker får svara på. Det handlar om kontakter med kommunen, attityder till företagande, kommunens myndighetsutövning och information och dialog bland annat.

– Det här är ett fantastiskt resultat. Jag är imponerad och stolt över alla företagares, organisationers och medarbetares insatser i detta arbete, säger kommunalrådet Mikael Thalin (C). Det finns så mycket inspiration och en positiv anda i näringslivet i Orsa idag. Vi peppar och hjälper varandra.

Företagarna glädjs åt resultatet

Företagarna i Orsa har jobbat med att utveckla sin information och klimatet mellan medlemmarna och de glädjs åt den goda nyheten.

– Vi har haft en dialog med Orsa kommun i frågor som är avgörande för att små företagare ska få en enklare vardag och ett mer framgångsrikt företagande. Vi vet att kommunen lagt mycket energi de senaste åren på att utveckla förutsättningarna för företagande och vi ser mycket positivt på att det nu börjar ge resultat. Det kan förstås bli ännu bättre. Arbetet är bara påbörjat och vi ser fram emot att man med full kraft fullföljer de insatser som påbörjats, säger Ola Granholm, som är ordförande för Företagarna i Orsa.

Senast uppdaterad: 21 maj 2019