Låtskrivarworkshops med Conny Bloom och Anna Stadling

I år hålls Orsa kommuns och Dalapops låtskrivarworkshops vid två tillfällen i augusti. Och förutom kursledarna Michael Blair och Janne Bäckman kommer två rutinerade artister att medverka vid varsin workshop, nämligen Conny Bloom och Anna Stadling.

Conny Bloom och Anna Stadling medverkar vid varsin låtskrivarworkshop

Conny Bloom och Anna Stadling medverkar vid varsin låtskrivarworkshop

Årets låtskrivarworkshops i samarbete med Dalapop, Orsa kommun och Studiefrämjandet har den så ofta eftersatta texten i fokus.
Hur skriver man texter med mening?
Hur skriver man texter som fungerar med musiken?
Hur får man det helt enkelt att låta bra!

Efter de här dagarna har du fått en verktygslåda för att vässa dina låtar – och kanske t o m några låtar på köpet!

Vi jobbar med co-writing, speed-writing och har ett koppel av övningar där ni tillsammans får tänka till på vad som fungerar bäst just för er låt!

Du behöver inte några förkunskaper. Kursen fungerar lika bra för proffsskrivare som behöver en boast som för nybörjare. Ta gärna med låtidéer som du kört fast med!

Årets kurser hålls i Orsa:
9 – 11 augusti Gästföreläsare: Conny Bloom, Electric Boys, Hanoi Rocks m fl
16 – 18 augusti Gästföreläsare: Anna Stadling som förutom en framgångsrik solokarriär hörts med Lars Winnerbäck, Staffan Hellstrand, Idde Schultz m fl.

Kursen hålls av Michael Blair och Janne Bäckman. De har hållit låtskrivarkurser tillsammans och var för sig i mer än 15 år. Till varje tillfälle inbjuds erfarna låtskrivare för att ytterligare krydda anrättningen. Vi har jobbat med Py Bäckman, Peter Morén, Gustav Norén, Tommy Liljegren, Magnus Carlsson (Weeping Willows) för att nämna några. Kursen är också oberoende av vilken genre du jobbar med. Hantverket är detsamma oavsett om du jobbar med country eller hip-hop!

Michael Blair har turnerat världen runt med namn som Tom Waits, Elvis Costello och Lou Reed. Han är verksam som producent och låtskrivare och inte minst som kursledare.

Janne Bäckman har jobbat med ord i hela sitt liv. Först som journalist. Sen som låtskrivare i bandet Hellzephyrs poporkester och nu jobbar han understundom som singer/songwriter. Totalt har det blivit ett halvdussin album. Han har också ett antal böcker i bagaget.

Båda är medlemmar i SKAP, Sveriges kompositörer och textförfattare. Janne är också medlem i YTF, Yrkestrubadurernas förening.

Frågor och anmälan görs till Janne Bäckman, Orsa kommun, tel 0250 552129 eller e-post janne.backman@orsa.se.

Grundpriset är 1250:- för lägret exkl boende och mat.

Senast uppdaterad: 29 juli 2019