Företagsfrämjarna i Orsa startar företagsakut

Under rådande situation med Coronapandemin så står många företagare inför stora utmaningar. I samarbete med Företagarna i Orsa, Nyföretagarcentrum norra Dalarna, Almi, LRF och Orsa Besparingsskog startar Orsa kommun därför upp en ”företagsakut” som ska kunna hjälpa Orsas företag med snabb kostnadsfri rådgivning från en erfaren affärsrådgivare.

Utropstecken

Företagsakuten erbjuder kostnadsfri företagsrådgivning och handledning, som företaget sedan på egen hand kan använda för att få ordning på situationen i företaget. Både kommunens och företagarfrämjarnas mål är att ha välmående företag i Orsa och se till att anställda kan arbeta kvar hos Orsas företag.

-Många Orsaföretag befinner sig i ett akut läge ekonomiskt, och det är viktigt att alla goda krafter gör allt vi kan för att stötta dem, säger kommunalrådet Mikael Thalin (C).

Företagsakuten finns till för företag registrerade och med verksamheter i Orsa och som har, eller riskerar att få, ekonomiska problem i företaget som en effekt av Coronapandemin.

-Vi vet att många företagare i Orsa har det riktigt tufft nu. Vi vet också att många sitter ganska ensamma med sina utmaningar och att det då kan kännas som att alla problem blir ett berg som man inte tar sig över. Där man inte ens vet var- eller hur man ska börja. I det läget så kan det vara ett stöd att ha en neutral och erfaren rådgivare att bolla- och sortera problem, tankar och lösningar med. Vi hoppas att företagsakuten kan vara ett sånt stöd för företagare i Orsa med akuta behov, menar Ola Granholm, ordförande i Företagarna Orsa.

Företag kan kontakta företagsakuten via foretagsakuten@orsa.se, sen får de kontakt med en erfaren rådgivare för att gå igenom deras situation och göra en bedömning av läget. De får rådgöra om vad som är mest akut för företaget att ta tag i. Tillsammans med nätverkets rådgivare skapar man en handlingsplan för hur företaget går vidare.

Vi finns här för Orsa och Orsas företagares bästa,
Orsa kommun, Företagarna i Orsa, Nyföretagarcentrum norra Dalarna, Almi, LRF och Orsa Besparingsskog.

Senast uppdaterad: 26 mars 2020