Nya SÄBO Slipstenen presenteras för facken och kommunala pensionärs- och tillgänglighetsrådet

Under veckan kommer det första förslaget på skiss, planlösningen, för det nya SÄBO – Slipstenen, som ska byggas i kommunen presenteras för Kommunala pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Även de fackliga organisationerna inom omsorgen kommer få en första presentation av projektet.

Två arkitekter arbetar för hand med en ritning.

Just nu pågår arbetet med det dokument som styr hur man får bygga i ett samhälle, detaljplanen. Medborgare och andra berörda kommer under hösten få möjlighet att lämna sina synpunkter på detaljplanen till kommunen. Detaljplanen bestämmer inte exakt hur huset ska se ut eller hur rummen ska vara, utan kan till exempel bestämma var huset får ligga och hur stort och högt det får vara med mera.

KPTR (kommunala pensionärs- och tillgänglighetsrådet) och de fackliga organisationerna inom omsorgen kommer under sommaren få möjlighet att lämna sina synpunkter på planlösningen som även kommer presenteras för verksamheten via de referensgrupper som finns inom de verksamheter som ska flytta. Därefter kommer arkitekterna få rita om planlösningen igen, innan man påbörjar detaljplaneringen och projekteringen, av projektet.

Senast uppdaterad: 1 december 2022