Undervisning på plats i Orsas skolor

Vi kommer precis som övriga skolor i regionen att ha all undervisning på plats. Vi försöker i möjligaste mån att inte blanda klasser och när vi i undervisningen behöver blanda elever så ser vi till att göra det smittsäkert genom att hålla avstånd. Vi fortsätter som tidigare med att hämtning och lämning av barn sker utomhus.

Elever laborerar i en tekniksal. Foto.

- Inför stundande skolstart följer vi utvecklingen av covid-19 noga i våra verksamheter. Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har veckovisa möten med Region Dalarna där smittskyddsläkare ingår. Vi är vaksamma och planerar för om beslutade restriktioner snabbt ändras, säger Christine Alexandersson, verksamhetschef Lärande.

Vi ser en ökning av smittspridning i samhället, men det är fortfarande på en låg nivå. När eleverna nu kommer till skolorna kan man förvänta sig en liten ökning. Tack vare en hög vaccinationsgrad bland vuxna tror smittskydd Dalarna att det kommer bli lägre smittspridning än tidigare.

- Viktigt är att vi också fortsätter att tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma vid sjukdomssymptom, avslutar Christine Alexandersson.

Senast uppdaterad: 16 augusti 2021