Anna-Karin Göthe blir ny ekonomichef i Orsa kommun

I början av 2022 börjar Anna-Karin Göthe på tjänsten som ekonomichef i Orsa kommun. Anna-Karin kommer närmast från Orsa besparingsskog.

Anna-Karin Göthe

Orsa kommuns nuvarande ekonomichef Johan Hult går i pension till sommaren. Nu är det klart att det blir Anna-Karin Göthe som kommer att efterträda honom.
Anna-Karin Göthe är civilekonom och jobbar sedan 15 år tillbaka som ekonomichef på Orsa besparingsskog.

– Det ska bli jätteroligt och spännande att jobba i Orsa kommun. Det känns som att kommunen är framåt och på hugget och ligger långt fram i sitt tänk kring utveckling. För min egen del så drivs jag av att försöka förenkla och utveckla ekonomiarbetet samtidigt som jag vill göra budgetar och ekonomiska redovisningar så lättbegripliga som möjligt, säger Anna-Karin.

Har jobbat i kommunen tidigare

Anna-Karin är inte helt ny i kommunen, mellan 1994 och 1996 jobbade hon som ekonom i Orsa kommun. Hon har även jobbat som revisor på KPMG och varit ekonomichef för Korsnäs Dala Skogsförvaltning.

– Vi sökte en pragmatisk ekonomichef och det fann vi i Anna-Karin med hennes erfarenhet, kompetens och egenskaper. Hon kommer ha en viktig roll i kommunens utveckling. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Anna-Karin och önskar henne varmt välkommen till Orsa kommun, säger kommunchef Marie Ehlin.

Senast uppdaterad: 25 november 2021