Grattis till Digerbergets skola!

Digerbergets skola, årskurs 3, har vunnit pris i Sockertoppen IF:s rörelseutmaning.

Idrottsläraren på Digerbergets skola ville ge eleverna en rörelseutmaning oavsett bakgrund och intresse och hittade Sockertoppen IF:s utmaning ”Typ-en” som riktade sig till alla skolor i Sverige. Eleverna skulle samla poäng för varje 15 minuter eller varje kilometer de rörde på sig per dag under november månad. Målet var rörelse men också en chans att vinna 10 000 kronor i en utlottning. Beslut togs på Digerbergets skola att om en klass vann skulle de få 5 000 kronor och resterande 5 000 kronor skulle alla elever på skolan få ta del av.

Utlottning av priset skedde den 13 januari 2022 och vinnande klass var årskurs 3 på Digerbergets skola.

Sockertoppen IF:

Grundaren till föreningen, Robin Bryntesson, drabbades 2002 av diabetes typ 1 när han gick på skidgymnasiet i Sollefteå. Robins dröm var att bli världens bästa längdskidåkare. Läkarens rekommendation till Robin var att motionera 30 min per dag. Robin använde läkarens ord som tändvätska när han skulle visa att det visst var möjligt att satsa på sina drömmar och lyckas med dessa, trots en diagnos som diabetes typ 1.
Sockertoppens huvudmål med föreningen är att sprida kunskap om diabetes, samtidigt som de strävar efter att få barn, ungdomar och vuxna med eller utan sjukdomen att hitta glädje i ett aktivt liv. De arrangerar populära läger för barn och ungdomar med diabetes sedan 2011.

Läs mer på deras hemsida Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 17 januari 2022