Orsa kommun startar nytt högskolecentrum

Publicerad: 19 oktober 2022 Uppdaterad: 11 januari 2023

Under hösten får du som studerar på eftergymnasial nivå tillgång till en ny studiearbetsplats i Orsa. Orsas nya högskolecentrum kommer finnas i Kulturhuset och kunna ge stöd till dig som vill utbilda dig men bo kvar i Orsa.

Bild från korridor in i ett av Högskolecentrums rum i kulturhuset.

Här, på tredje våningen i kulturhuset, öppnar snart Högskolecentrum.

Ett högskolecentrum är en studiearbetsplats för dig som bor i Orsa och studerar på eftergymnasial nivå. Högskolecentrum är en plats dit du kan gå för att få studiero och träffa andra studenter. Du kan också få hjälp med formatering av dokument , studietips och pepp i dina studier.

Det är Orsa kommun som står bakom satsningen och den kommer att drivas av Mora vuxenutbildning. Förhoppningen är att nya högskolecentrum ska hjälpa studenter att genomföra och klara av sina studier och fungera som ett komplement i kommunens arbete med att tillgodose kompetensförsörjning och livslångt lärande.

När öppnar högskolecentrum?

Orsa högskolecentrum kommer att ligga i kulturhuset/biblioteket, på Kung Gustavs väg 1 i Orsa. Högskolecentrum kommer att öppna under hösten 2022, exakt datum är ännu inte beslutat, mer information kommer inom kort här på orsa.se

Senast uppdaterad: 11 januari 2023