Vad tycker du om startsidan på orsa.se?

Publicerad: 31 januari 2023

Det är viktigt för oss att det är enkelt för dig som besöker orsa.se att redan på startsidan hitta rätt information, genvägar och länkar. Därför vill vi veta vad du som besökare tycker om den nuvarande startsidan. Hjälp oss med det genom att besvara en kort enkät.

Ögonblicksbild av startsidan på kommunwebben orsa.se.

Ögonblicksbild av startsidan på orsa.se

Enkäten med frågorna kommer att ligga ute på orsa.se och kommunens Facebooksida under två veckor från 31 januari till 13 februari 2023. Det finns även möjlighet att svara på frågorna i pappersform på biblioteket den 8 februari. Där finns tillgång till dator för den som inte besöker kommunens webbplats så ofta och som vill bilda sig en egen uppfattning om startsidan för att kunna tycka till.

Var med och tyck till om startsidan genom att svara på den korta enkäten nedan eller kom till biblioteket onsdagen den 8 februari, klockan 14-16, och lämna dina synpunkter.


– När vi fått in alla enkätsvar kommer vi att gå igenom resultatet och titta på vilka förbättringar vi kan göra som bäst stämmer överens med de inkomna önskemålen. Förhoppningsvis kan vi presentera en ny fräsch startsida redan under våren, säger Lena Pettersson som är kommunikatör i Orsa kommun.

På startsidan finns i dag en sökruta och en utfällbar navigationsmeny som hjälper dig att hitta den information du behöver för att utföra ditt ärende. Där finns också genvägar eller länkar till e-tjänster och till de mest populära sidorna. För dig som vill ha aktuell information finns en lista med de senaste nyheterna och de aktuella evenemangen i kommunen.

– Det finns alltid behov av att se över design, funktionalitet och tillgänglighet på en webbplats. Eftersom startsidan oftast är den fösta sidan man kommer till vill vi veta vad våra besökare tycker är viktigast och vad de förväntar sig att hitta direkt, fortsätter Lena Pettersson.

Den nuvarande webbplatsen orsa.se utvecklades tillsammans med Mora, Vansbro och Älvdalens kommuner i början av 2019. Nu fyra år senare vill vi återigen veta vad du som besökare tycker är viktigast att hitta på startsidan.

Senast uppdaterad: 31 januari 2023