Företagsklimatet i Orsa får bäst betyg i Dalarna

Publicerad: 23 maj 2023

Resultatet från Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning presenterades idag och Orsa fortsätter sin starka utveckling och behåller positionen som bästa kommun i Dalarna.

Varje år mäter Svenskt Näringsliv drygt 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Svaren från enkäten ger en bild av hur företagsklimatet uppfattas av företagen. Frågorna handlar bland annat om kontakter med kommunen, myndighetsutövning, dialog och infrastruktur.

Orsa kommun fortsätter sin starka utveckling med ett samlat omdöme på 4,34 (4,21 fg. år). Det är också den högsta noteringen i Dalarna och Orsa kommun tar för andra året i rad topplaceringen i länet, före Vansbro (4,10) och Rättvik (4,04). Det ger dessutom en plats på topp 10 i Sverige. Det samlade omdömet för Dalarnas län är 3,51 och för Sverige 3,46. Samverkan är nyckelordet för den stigande trenden, det här arbetet har alla företagare, tjänstemän, organisationer och politiker gjort tillsammans.

- Väldigt positivt att se att vårt långsiktiga arbete med stort fokus på näringslivsklimatet ger resultat. Nu jobbar vi vidare mot målsättningen att bli bäst i Sverige säger Mikael Thalin (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Topp 10 företagsklimat
Senast uppdaterad: 23 maj 2023