Nya sandfickor för bättre tillgängliget

Publicerad: 3 oktober 2023

Vi närmar oss den hala årstiden då behov finns att sanda. Inför vintern har kommunen uppdaterat sina rutiner vad gäller sand som invånare kan ta av, för att förbättra tillgängligheten.

Vi närmar oss den hala årstiden då behov finns att sanda. Inför vintern har kommunen uppdaterat sina rutiner vad gäller sand som invånare kan ta av, för att förbättra tillgängligheten. Det innebär att stora sandfickor placerade vid Ridhuset och Hembygdsgården i Orsa samt vid elljusspåret i Skattungbyn ersätter de mindre sandlådorna vid ICA och i Skattungbyn. Vid Willys kommer även vanliga sandlådor finnas kvar, som fylls på onsdagar. Dessa sandlådor är främst till för den som hämtar en mindre mängd sand i en hink. Du som vill ta mer sand hänvisar vi framförallt till sandfickorna.

- De stora sandfickorna innehåller mycket sand och kommer räcka länge utan att vi behöver fylla på. Hit kan man ta bilen och fylla på några hinkar så att man klarar en längre period av halka. Det kommer underlätta både för invånarna och för oss i kommunen, säger Mats Olsson, drifttekniker Orsa kommun.

Nu innan marken fryser finns också möjlighet att hämta större mängder sand från sanden som sopades upp i våras. Den ligger på hög uppe vid ishallen och alla som vill är välkomna att hämta, så länge det finns kvar.

- Den gamla sopsanden funkar alldeles utmärkt att sanda med en gång till, så för den som har möjlighet att lagra sand hemma är det ett bra tillfälle att fylla på, avslutar Mats Olsson.

Senast uppdaterad: 3 oktober 2023