Fler orsabor ska upptäcka de lokala besöksmålen

Publicerad: 10 november 2023

Orsa har så mycket att bjuda på vad gäller upplevelser och besöksmål. Nu ger vi orsabor chansen att upptäcka mer av bygden genom ett samverkansprojekt mellan Orsa kommun och Visit Orsa. Den första utflykten har fokus på natur, skog och uteliv med ett besök till en av Orsa Besparingsskogs stugor, Lillhamrastugan. Som orsabo är det kostnadsfritt att följa med på turen.

Kvinna med armarna utsträckta i vinterskog. Foto.

Visit Orsa, det lokala nätverket för besöksnäringsföretag, tillsammans med Orsa kommun står bakom den här satsningen att få fler orsabor att upptäcka mer av bygden.

- Hemester har blivit ett välkänt begrepp de senaste åren, men det är ändå lätt att bli hemmablind och inte ta del av alla härliga upplevelser och vackra besöksmål som faktiskt finns runt hörnet. Vi vill med det här projektet uppmuntra till att upptäcka det lokala, berättar Linn Löfman, näringslivsutvecklare Orsa kommun.

Den första utflykten går av stapeln den 18 november och sker i samverkan med Orsa Besparingsskog. Att följa med på resan är helt kostnadsfritt för orsabor.

- Att skapa förutsättningar för lokalbefolkningen att upptäcka mer av våra lokala besöksmål tror vi på sikt ger fler goda ambassadörer och lägger grunden för ett gott värdskap, menar Linn Löfman.

- Den som följer med på turen kan se framemot en intressant och mysig halvdag i skogen. Vi åker buss upp till Lillhamrastugan med guidning längs vägen. På plats kommer det bland annat serveras fika, korv och smakprover från Hansjö Mejeri. Orsa kolkraft finns med och berättar bland annat om historiskt skogsbruk. Naturligtvis får man även veta mer om skogen och naturen samt Orsa Besparingsskogs stugor och möjligheterna att hyra dessa, avslutar Linn Löfman.

Mer information och anmälan

Dag: Lördag 18 november
Avresa: kl. 9.00 från busstationen i centrala Orsa.
Hemresa: kl. 13.00, beräknas åter i Orsa kl. 14.00

Utflykten är kostnadsfri för orsabor.

Anmälan görs på mail senast kl. 12 den 17 november till linn.lofman@orsa.se

Föränmälan krävs. Utflykten har ett maxantal och vi reserverar oss för att det kan bli fullbokat.

Tänk på att vi kommer vara utomhus så kläder efter väder gäller.

Senast uppdaterad: 10 november 2023