Årets medarbetare i Orsa kommun 2023

Publicerad: 28 november 2023

Orsa kommun vill belöna goda insatser och lyfta medarbetare som är goda föredömen, och i år gick priset till personalen på Bergets fritidshem. Kommunfullmäktige uppmärksammade pristagarna under mötet den 27 november.

Årets medarbetare 2023.

Årets medarbetare 2023, personalen på Bergetskolans fritidshem. På bilden ser vi Ronja Wiström och Saga Wiström. Saknas gör Evelina Alisauskaite och Erika Gummås.

Årets medarbetare blev i år personalen på Bergetskolans fritidshem. Av 13 nominerade medarbetare utsågs personalen på Bergetskolans fritidshem som slutlig vinnare. Ett stort grattis!

Motiveringen var:

Nominerar fritidspersonalen för deras driv och påhittighet. De jobbar efter fritidshemmets läroplan, gör den synlig för både elever och föräldrar. Hittar på massor med roliga aktiviteter med eleverna. Till exempel Halloweenfest, julmarknad, Harry Potter tema, mellofest, de har utedagar, lagar mat ute, går till badhuset, idrott i idrottshallen flera dagar i veckan, biorum och många fler roliga aktiviteter. Personalen ställer alltid upp och hjälper till i klasserna fast de har planering och egen tid.

Varför utse årets medarbetare?

I Orsa kommuns verksamheter jobbar många otroligt duktiga medarbetare. De bidrar alla till Orsas rykte som en attraktiv och kvalitativ kommun. Kommunen vill på detta sätt uppmärksamma våra kompetenta medarbetare. Det kan vara både enskilda medarbetare och arbetslag, som gör en arbetsinsats utöver det vanliga. Medarbetarnas insats har till exempel bidragit till verksamhetens utveckling, skapat arbetsglädje i arbetsgruppen, visat helhetsperspektiv eller på annat sätt visat på goda resultat i sitt uppdrag på arbetsplatsen.

Hur går nomineringen till?

Både medarbetare, chefer och medborgare får nominera personer eller arbetslag till årets medarbetare. Förslaget lämnas in med en motivering, det är sedan kommunens ledningsgrupp som fattar beslut om vem eller vilka som utses.

Senast uppdaterad: 28 november 2023