Fler Orsabor ska upptäcka de lokala besöksmålen

Publicerad: 27 mars 2024

I höstas bjöds Orsaborna in till den första utflykten för att upptäcka mer av bygden. Då gick turen till Lillhamrastugan i samarbete med Orsa Besparingsskog. Nu är det dags igen och denna gång är det i samverkan med Orsa Grönklitt som alla Orsabor bjuds in till att avsluta säsongen med skidåkning i både spår och backar, kostnadsfritt.

Vintervy från Söderbacken i Grönklitt. Två slalomåkare i förgrunden.

Visit Orsa, det lokala nätverket för besöksnäringsföretag, tillsammans med Orsa kommun står bakom den här satsningen att få fler Orsabor att upptäcka mer av bygden.

– Hemester har blivit ett välkänt begrepp de senaste åren, men det är ändå lätt att bli hemmablind och inte ta del av alla härliga upplevelser och vackra besöksmål som faktiskt finns runt hörnet. Vi vill med det här projektet uppmuntra till att upptäcka det lokala, berättar Linn Löfman, näringslivsutvecklare Orsa kommun.

7 april är det dags för nästa utflykt och den här gången är det Orsa Grönklitt som bjuder in. På säsongens sista skiddag är alla boende i Orsa kommun välkomna för kostnadsfri skidåkning i både spår och backar.

– Att skapa förutsättningar för lokalbefolkningen att upptäcka mer av våra lokala besöksmål, och den här gången härlig vårskidåkning i Grönklitt, tror vi på sikt ger fler goda ambassadörer och lägger grunden för ett gott lokalt värdskap, menar Linn Löfman.

Kostnadsfri skidåkning i Orsa Grönklitt – mer information


7 april i Orsa Grönklitt

Kostnadsfritt för alla kommuninvånare. Ingen föranmälan krävs.

  • Skipass eller spårkort
    • Ditt skipass/spårkort hämtas ut nedanför barnbacken hos Orsa kommuns personal
  • Möjlighet att åka buss tur och retur Orsa centrum till Orsa Grönklitt
    • Avresa Orsa centrum (busstationen): 08.30, 09.15 och 10.00
    • Avresa Orsa Grönklitt: 14.00, 15.00 och 16.30
Senast uppdaterad: 27 mars 2024