Hej Dala Laminat!

Dala Laminat har sedan starten 1991 producerat och levererat högkvalitativa sandwichpaneler för allt från lastbilsskåp till flygfraktscontainrar. Bolaget är familjeägt av familjen Ohlsson, där grundare Lars numera är huvudägare och senior advisor samt dottern Linnea delägare och sköter företagets ekonomi och order. Sedan två år har man anställt en extern vd, Magnus Dahlström.

Dala Laminats VD med de två ägarna på varsin sida. Foto.

Linnea Ohlsson, Magnus Dahlström och Lars Ohlsson.

På Born i Orsa, i vad som måste vara en av Sveriges vackraste industrilokaler, huserar Dala Laminat sedan 2016. Med kundanpassade lösningar producerar företaget paneler för många olika ändamål, som exempelvis lastbilsskåp, ambulanser och olika typer av containerns.


– Sandwichpaneler är i grund och botten tre skikt som är ihoplimmade. Panelen består oftast av ytskikt av glasfiberarmerad polyester och kärnmaterialet är cellplast. Dessa paneler ersätter gamla tiders fackverkskonstruktioner. En hög styrka i förhållande till sin vikt är sandwichpanelens kännetecken, och produkten har utvecklats från rymdtekniken, berättar Lars Ohlsson.


– Beroende på ändamål tillverkar vi även paneler med andra typer av material, som till exempel aluminium, plywood eller rostfritt stål, fortsätter Lars.


Dala Laminat har i dag 18 anställda och bolagets utvecklingskurva är stark.


– Det går bra för företaget, vi har förfinat och utvecklat hela kedjan i vår affär, säger Magnus Dahlström.


– Orsa är en bra plats att driva verksamhet på. Vi har ett positivt och snabbfotat näringslivsklimat här som skapar goda möjligheter till utveckling, menar Lars.


– Väldigt roligt är det också att vi har många sökande till våra lediga tjänster. Vi kan bidra genom att skapa en så bra arbetsplats vi bara kan, men sen är det nog också livet här, med naturen runt knuten och alla möjligheter det ger, som tilltalar många, avslutar Magnus.

Dala Laminats produktion

Produktion av sandwichpaneler.