Jobba

I Orsa finns en varierad arbetsmarknad och ett välmående näringsliv. Viktiga branscher är besöksnäring, skogsnäring, entreprenad och byggverksamhet. Kommunen är en stor arbetsgivare med drygt 500 anställda. Orsa har låg arbetslöshet, och företagens största utmaning är många gånger att hitta arbetskraft och kompetens.

Livskvalitet på köpet

Du som drömmer om något mer. Mer närhet, mer tid med familjen, mer flexibilitet i jobbet, mer natur. Säg hej till Orsa! Här är livet lite enklare, skola, jobb och fritidsintressen lite närmare och naturen runt hörnet. Här möter traditioner ett rikt kulturliv, moderna teknikföretag och en starkt entreprenörsanda.


Många möjligheter

I Orsa finns många möjligheter att skapa det arbetsliv du drömmer om. Många spännande företag i näringslivet söker hela tiden ny kompetens. Är pendling ett alternativ för dig öppnar arbetsmarknaden upp sig ännu mer med närliggande kommuner. Kanske vill du starta upp en egen verksamhet? Eller vara en av många kombinatörer – som kombinerar en anställning med eget företagande. Har du redan ditt drömjobb och vill fortsätta arbeta på distans? Stadsnätet i Orsa är väl utbyggd och ger möjligheter till snabb fiber i nästan hela kommunen. Att arbeta på distans fungerar därför oftast väldigt bra.

Lediga jobb i Orsa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du ha ett jobb som gör skillnad?

Orsa kommun är en arbetsgivare som erbjuder många varierade yrkesroller inom till exempel vård, omsorg, skola och socialtjänst. Medarbetarskap och arbetsmiljö är viktiga grundpelare och här erbjuds en närhet och enkelhet där vi får saker gjorda utan att krångla till det.

Läs mer om att arbeta inom Orsa kommun

Orsas näringsliv på 2 minuter

Näringslivskontoret är länken mellan näringsliv och kommun. Här kan du få hjälp med frågor, service och rådgivning kopplat till din verksamhet, samt vägledning när du vill starta, utveckla eller etablera företag i Orsa.

I Orsa finns en rad aktiviteter, nätverk och mötesplatser för att träffas, inspireras, utvecklas och växa tillsammans. Bland annat anordnas företagarfrukostar, företagsbesök och olika föreläsningar.

Följ Orsas näringsliv på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Rekryteringslots Dalarna är ett samarbete mellan arbetsgivare i kompetensförsörjningsfrågor. Orsa kommun är medlem, och likaså flera av företagen i kommunen.

 

Rekryteringslots hjälper sina medlemsföretag och erbjuder bland annat medflyttarservice. Det innebär att om du får anställning hos ett medlemsföretag så kan din partner få lotsning och stöd för att också få ett arbete. En värdefull hjälp när man är ny på en plats!

 

Läs mer om Rekryteringslots Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.