Hej Elle Thomeé!

Elle Thomeé driver ET NaturAteljé, som producerar handgjorda läderprodukter för äventyr i skog och mark. Men hon kör också tunga transporter på Bröderna Hamrén och jobbar som deltidsbrandman i kommunen. En kombinatör som hittat sitt bästa arbetsliv i Orsa.

Ett ungt par i skogen tillsammans med tre fågelhundar. Foto.

Läderprodukter från den egna verksamheten ET Naturateljé.

Det började med ett infall att försöka lära sig att bereda skinn och växte sedan till egna företaget ET NaturAteljé. Här producerar Elle handgjorda läderprodukter med fokus på jakt och hund; spårlinor, koppel, knivbälten och skärp bland annat. I dag delar hon sin tid mellan den egna verksamheten, arbetet som deltidsbrandman och Bröderna Hamrén, där hon bland annat kör tunga transporter och lyfter husblock vid byggnationer.


– Att kunna kombinera min arbetstid är verkligen perfekt. Jag får möjlighet att jobba kreativt med mitt intresse och det ger en varierad och rolig vardag, berättar Elle. Jag är tacksam att vi har arbetsgivare här i Orsa som möjliggör detta.


Elle är uppväxt i grannkommunen Mora men är Orsabo sedan 8 år tillbaka. – Jag trivs väldigt bra här, säger Elle. Allt är nära, jag kan ta skotern direkt från gården och möjligheterna till jakt, fiske och naturupplevelser är oändliga. Att "alla känner alla" skapar en trygg miljö, även om man ibland skulle vilja vara lite mer anonym. Men då åker vi bara till stugan i skogen, skrattar Elle.


I sin egna verksamhet samverkar Elle en hel del med andra företagare på orten.

Elle Thomeé i gula varselkläder, ler in i kameran. Det är vinter och snö. Foto.

– Det finns många egenföretagare här och en god samverkan. Man skaffar sig lätt ett kontaktnät och kan hitta personer som kan hjälpa till med det man själv inte är så bra på, berättar Elle. Företagarfrukostarna här i Orsa är intressanta och är ett bra tillfälle att knyta kontakter, dessa besöker jag så ofta jag har möjlighet.

– Jag ser även framåt att jag kommer fortsätta kombinera arbetstiden mellan att vara anställd och driva min egen verksamhet. Det ger mig ett arbetsliv där jag ¨får det bästa av två världar, det blir aldrig tråkigt. Och med naturen runt knuten har jag också mycket tid för fritid, avslutar Elle.

Ung tjej i blåljuskläder står bredvid en ledningsbil (brandkåren). Foto.

Deltidsbrandman.